hits

Yeahh me fant nachos!

 • 31.07.2017, 15:00

Tiden her i Vietnam har gått sykt fort. Dagene starter tidlig og ender også tidlig på en måte. Allerede i 18 tiden blir vi ganske trøttte, og har vi ikke noe planer så er vi egentlig bare hjemme. Da er det så lett å bli søvnige for vi sitter ofte på rommene der det er kjøligt. Andre dager er vi ute lengre på kvelden fordi vi starer dagen senere på formiddagen. Som i dag kom vi hjem fra Vung Tau før klokken 14. Vi pakket ut og satte klær til vask før vi tok en Uber ut til sentrum for å spise middag. Der havnet vi bare på en bar/ restaurant som hadde burgere og nachos! Ja, nachos, tacos her i Vietnam midt i storbyen haha. Kidså blir glad når de finner slik mat på menyen, mens jeg og gubben bare rister på hodet. Vi bestiller som regel alt annet enn europeisk mat kan du si. Jeg bestilte hvertfall vietnamesisk pannekake med fyll til meg og gubben. Og til maten prøvde jeg Tiger crystal som er en lysere øltype enn den vanlige Tiger. Og den likte jeg veldig godt! Perfekt for meg som ikke er noe øldrikker - lys og fin smak :)

Jeg vil ha enda mer!

 • 31.07.2017, 08:00

God morgen bloggen :)

Uthvilt og klar for å kjøre hjem til byen i dag! På veien hjem skal vi innom et par plasser som jeg ikke helt vet nøyaktig hvor. Men godt skal det bli å komme hjem til byen igjen etter fire dager i Vung Tau. Om noen dager tenkte jeg å ta turen til frisøren igjen. Da skal jeg få frisøren til å se gjennom håret og eventuelt fikse det før jeg reiser hjem. Som dere ser har jeg enda godt med farge på stripene i håret til tross for at jeg har badet i saltvann tre dager. Frisøren hadde garantert meg at fargen sitter i etter vask og jeg kunne bare dra å bade i saltvann osv. Fargen falmer ikke av, fargen blir bare lysere med tiden. Jeg vil ha enda mer striper så jeg skal få laget flere slik at det vises mer. Det blir ikke mer bading i saltvann resten av ferien så da er det ikke farlig om jeg striper det mer. Å gå til frisøren her er såpass billig, og de har erfaring med asiatissk hår. Derfor må jeg gjør det jeg vil med håret her før jeg reiser hjem til Norge ;).

 

Snegler til kvelds

 • 30.07.2017, 16:00

Å være her i Vung Tau uten å ha prøvd ut sjøens delikatesser her er en synd! Som jeg skrev tidligere om Vung Tau så selges det masse fersk sjømat langs gatene her. Der alle hoteller ligger langs strandlinjen er det boder og uteplassser som selger. Det er siste kveld for oss her i Vung Tau i dag, og jeg sa i dag må jeg få prøvd. Ungene spiser ikke så de fikk middag og dessert ferdig før jeg og gubben kunne ta oss en tur for å se.

Både jeg og han er ikke kresne på mat, og vi tør å prøve det meste. Jeg er ikke altfor glad i sjømat, men når jeg er på ferie slik er det greit. Vi valgte oss en plass og plukket ut det vi ville ha. Jeg valgte østers, kamskjell, blekksprut og snegler. JA, det høres vel ekkelt ut for de fleste! Men det er faktisk vanvittig mange forskjellige sorter spiselige snegler. Og de vi valgte ble tilberedt på en måte som gjorde at det smakte knallgodt.

Det første alle vil si er jo "æsj, så ekkelt .... snegler!!!???". Eller om det er noe man aldri har sett eller smakt så vil man automatisk tenke slik. Sånn var det også for meg da jeg var yngre og fikk servert mat som jeg ikke likte eller syns var ekkel. Men om du ikke er kresen og tør å prøve er det så utrolig mye godt for det om det kanskje ser litt ekkel ut ;).

 

En anelse brent........

 • 30.07.2017, 13:00

Huff..... etter tre dager med soling har vi allerede rukket å blir solbrente hele gjengen. Jeg angrer på at jeg ikke kjøpte solfaktor 30+ før jeg reiste. Jeg hadde ikke trodd at vi kom til å få soldager her i Vung Tau. Så nå er alle solbrente og ferdig med strand for denne gang. Personlig er jeg fornøyd med fargen jeg har fått haha så jeg er metta på sol.  Hadde jeg ikke blitt så solbrent kunne jeg klart å være lengre på stranden i dag. Men nå er alle sultne så da må jeg bare finne ut hvor jeg skal ta gjengen med. For vietnamesisk mat spiser de ikke. Og når de ikke kan spise alt det som er her i Vietnam blir det alltid hodebry for oss voksne å finne hvor en skal spise hen. Men, men de blir vel mette på et eller annet vis hahaha.

 

Jackfruit

 • 30.07.2017, 10:00

Jeg har fått sansen for en frukt som heter Jackfruit her nede. Før likte jeg ikke denne frukten fordi jeg syns den smakte gummi når den spises ferskt. Tørket jackfruit er bedre da. Men etter jeg fikk smake denne varianten av frukten har jeg blitt helt hekta. Det finnes flere varianter av denne frukten, og jeg liker best den typen som dere ser på bildet i innlegget. Jeg har funnet litt informasjon om frukten tatt fra Wikipedia slik at dere kan lese hva slags frukt dette er.

Fra Wikipedia:

Jackfrukt (Artocarpus heterophyllus) er en treart i morbærfamilien som opprinnelig kommer fra deler av Sør-Asia og Sørøst-Asia. Treet er vel tilpasset tropisk lavland. Frukten er den største frukten i verden som kommer fra et tre[1], og er sjelden mindre enn 25 cm i diameter. Selv et relativt spinkelt tre, bare 10 cm i diameter, kan bære store frukter. Frukten kan veie opp mot 36 kg, og bli opp mot 90 cm lang og en diameter på 50 cm. Jackfrukten er noe man må venne seg til, men til tross for dette har den blitt veldig populær i store deler av verden. De søte, gule kappene rundt frøene er 3-5 mm tykke, og har en smak som kan sammenlignes med ananas, selv om smaken er mildere og mindre saftig.

Jackfrukt brukes ofte i retter fra Sør- og Sørøst-Asia. Den kan spises umoden (ung) eller moden, tilberedt eller rå. Frøene kan også spises tilberedt eller kokt slik som bønner. De smaker tilsvarende kastanjer. Bladene fra treet brukes i noen tilfeller for å pakke inn dampede Idlier (en kake fra Sør-India). En uåpnet, moden frukt kan være noe illeluktende, noe tilsvarende råtne løk. Frøene er lysebrune til sorte, omtrent 2-3 tommer lange. Man smører ofte inn hendene med kokosolje, sennepolje eller parafin før man tilbereder jackfrukt, da resten av frukten er en løs, hvit masse som utsondrer en melkete, slibrig sevje som kan brukes som lim. Umoden (ung) jacfrukt kan spises hel. Ung jackfrukt er mild i smaken og har en distinktiv tekstur. Det indiske, bangladeshiske, srilankiske, indonesiske, kambodsjanske og vietnamesiske kjøkken bruker kokt, ung jackfrukt. I mange kulturer brukes jackfrukt kokt i karrier som råstoff. 

 

Brennheit, karaoke og masse folk

 • 30.07.2017, 07:23

God morgen bloggen :)

Klokken er over 11:00 her i Vietnam og vi ligger på stranden. Slikker hver eneste solstråle som vi kan få selvom vi alle har plasser vi er solbrente. Det yrer av folk på stranden i dag siden det er søndag. Vi måtte lete litt for å finne noen strandstoler til oss. Vi har leid fire stoler der vi kun har en ute i solen. Ingen tør å sole seg for mye i dag haha så den ligger der på deling. Ellers sitter vi under parasollen og trykker på mobilen. Angrer på at jeg ikke tok med boken, men har den også på mobilen.

Bak der vi sitter er det spiseplass under tak, og der er det mange som sitter. Og det er for tiden popluært med trådløse høyttaler og mikrofoner som de kobler opp med bluetooth. Du bruker din telefon eller nettbrett og kobler til med blåtann. Så synger du karaoke ved å søke i et register eller søker på YB. Portable karaoke! Så du får på en måte live musikk her på stranden 😅.

Megastor tiger!!!

 • 29.07.2017, 18:24

Vung Tau er en by i den administrative region Dong Nam Bo i det sørlige Vietnam. Byen hadde i 2004 195000 innbyggere. Vung Tau ligger ytterst på en halvøy mellom Sørkinahavet og utløpet til Saigonelven. Den er et populært utfartssted særlig for helgeturister fra Ho Chi Minh-byen, og det går hydrofoilbåter mellom byene hver time. Det går også egne busser daglig også. Mange helgeturister drar ut selv på moped eller storfamilie leier bil.

Vung Tau kan skilte med utsøkt sjømat, tre strender og to små fjelltopper, hvorav den sørligste toppen er bekledd med en Kristusstatue lik den i Rio de Janeiro. Statuen ble reist i 1975 og er, iallfall ifølge lokale myndigheter, en taktisk meter høyere enn Brasils stolthet. Like utenfor Vung Tau ligger Dong Xuyen Industrial Park som er en industripark hvor blant annet delvis norske STX Europe (Aker Yards) har verft.

Som sagt er det lørdag her i dag og det er en av de mest folksomme dagene her i Vung Tau. Folk fra mange plasser drar hit for å bade og spise forskjellige sjømat. Det er fullt på alle spisesteder og masse biler, busser og mopeder. Hotellprisene stiger også på lørdagene pga. tilstrømningen av mennesker som kommer.

Etter vi hadde hvilt oss på hotellet tok vi taxi ut til en kafe. Der drakk vi litt øl og ungene fikk smoothies. Vi var de eneste gjestene som satt der! Absolutt ingen andre var der og hele kafeen så bare forlatt ut. De som jobber der var heller ikke å se. Ei jente kom og ekspederte og stakk igjen. Men vi fikk nå det vi bestilte. Middagen tok vi en annen plass som het David pizza. Her er det tydeligvis rettet mot utenlandske turister for menyen er tilpasset mer vestlig/ europeisk matvei. For ungene var det jo bare tipp topp å få sånn mat da de ikke har kunne spist noe annet enn ris og omelett. Eller burgere og pomfry!

Eneste som var fascinerende med måltidet i kveld var den megastore Tiger gubben bestilte. Hahahaha han kunne ta small eller large Tiger. En small er en 0,33cl boks til 12 kr eller en large Tiger til 15 kr. Det verken jeg eller han visste var at størrelsene var så forskjelligt! Da Tiger kom på bordet måtte jeg bare le. En large var en 640 ml stor flaske 😂😂😂!!!!!

Gubben gløder!

 • 29.07.2017, 09:56

Nå nyter jeg og gubben virkelig ferien! Med strand og endelig noe sol på disse bleike kroppene. Det hadde vært veldig tragisk å komme hjem til Norge like bleike..... haha. Men etter to dager på stranden har jeg fått bra farge mens gubben er blitt rosa. Men ikke si det til han 🤣 han nekter på at han er blitt rosa. Han sier han er BRUN og jeg er ikke enig haha men men han får leve i den troen. Jeg mener det når jeg forteller at han er rosa eller rett og slett gløder hahahaha

Jeg derimot har nok blitt noe solbrent på lårene og i pannen. Men brun har jeg blitt for det vises godt på skillene jeg har fått. Herlig å se at jeg har fått litt mer farge nå etter to dager på stranden. Det er enda en og en halv dag igjen vi skal være her så mer farge skal det bli.

På stranden så er det bare jeg og gubben som ligger og soler oss. Ingen andre vietnamesere ligger slik som oss. Folk her nede bader med shorts og tskjorte. Livredd for å bli brune! Det er også fåtall som går med skikkelig bikini som vi turister gjør. Og jeg ser sjelden det er noen som smører seg med solkrem av de som bor her. De er trolig herdet da de bor her mens vi må skam smøre oss for å ikke bli brent ☀.

On the road again

 • 28.07.2017, 05:00

God morgen bloggen :)

Etter den fem dagers turen til Da Nang har jeg ikke vært så aktiv på bloggen. Jeg har ikke gjort så mye spesielt disse to dagene etter turen. Bare vært ute og spist med ungene og slappet av. For i dag er vi klar igjen til å kjøre på tur med de andre. Ferden går til Vung Tau som er en by som ligger ca to timer fra HCM, kommer da an på trafikken. Treffer man rushtiden så er det mye kø da går det ikke så fort.

Jeg håper inderlig at solen er der når alle kommer ut der. Værmeldingen så ikke bra ut da jeg sjekket. Det er ulempen å reise her i sommermåndedene. For denne perioden er regntid her nede 😔. Men men tre hotellnetter er booket og betalt så da er det ikke noe å gjøre om det regner. Alt av underholdning er pakket med til turen 😁.

Krigsmuseum

 • 27.07.2017, 12:00

I går besøkte vi War remnants museum her i HCM city. Her viste de masse bilder fra krigen, og hvordan den herjet landet. Torturering av menneskene og hvordan krigen påvirket landet. Jeg personlig har null interesse for historie så for meg var det litt kjedelig. Det var en del bilder som jeg ikke likte fordi det ble for brutalt. Jeg gikk rundt og tok bilder heller, og jeg har flere på kamera. Når jeg kommer hjem til Norge skal jeg heller legge ut flere bilder fra ferien med skikkelige bilder. Jeg kommer opprinnelig fra Vietnam så jeg burde kanskje kunne mer eller ha mer interesse for landets historie. Men dessverre har livet mitt vært i Norge og det er der jeg har vokst opp. 

Frodiths sommer-utfordring #9

 • 26.07.2017, 12:00

INSEKT

Denne larven krøp på murveggen oppe på Ba Na Hills. Kanskje det er en sommerfugl larve?  

Utforsk fantasien

 • 26.07.2017, 05:39

På mandag kjørte vi båt ut til en grotte her i Hue område. Grotten kalles Phong Nha som er noe naturen har laget til. Stein som har formet seg til forskjellige former av vann som har dryppet ned i årevis. Veldig spesielt og utrolig stilig å se på alle formene inni grotten. Her er det bare fantasien som stopper deg for hva det kan ligne på.

Maks uheldig i dag!

 • 25.07.2017, 07:00

God morgen :)

Jeg prøver igjen å legge ut disse blomsterbildene som jeg la ut i går. Det er noe muffens med den selfiekameraet mitt og opplasting av bildene på bloggen. Jeg må på en måte redigere bildene og rotere dem 360 % en gang før jeg kan laste biledene. Hvis ikke blir det i forskjellige retninger haha. Men nå har jeg fikset så dere slipper å vri hodet i  alle vinkler eller snu på enhetene for å se :p. I dag er siste dagen våres her i Hue byen, og meningen var at vi skulle besøke gamle keiser palasset. Men allerede nå regner det så kraftig her at det ikke går an å gå utendørs i dag. Vi er maks uheldig med været i dag da programmet i dag er bare utendørs før vi skal fly tilbake til HCM fra Da Nang. Så her sitter vi enda på hotellet og drikker kaffe og surfer på nettet. Planen blir da at vi skal bli kjørt til et senter for å shoppe litt forskjellige spesialiteter fra området. Det er alt fra oljer, te, kaffe, søtsaker osv. Osv. Litt kjipt men det er bedre enn å traske ute i pøsevær 😳☔️☔️☔️ . 

Frodithd sommer-utfordering #8

 • 24.07.2017, 19:30

ICE CREAM!

Her går det mye is om dagene gitt! 

Og man må spise den FORT opp for ellers smelter den opp haha 

Beklager så mye....

 • 24.07.2017, 07:00God morgen bloggen :)

Først må jeg få si tusen takk for at dere som følger meg titter innom bloggen min. Jeg vet jeg har ikke vært flink å svare på kommentarer som dere legger igjen. Jeg har ikke vært flink å følge opp deres blogg heller i ferien. Jeg har vært så travelt opptatt med reisen og med alt jeg opplever på turen. Det er så mye inntrykk å ta til seg, så mye å se og høre. Jeg skulle ønske jeg kunne ta alle sammen med hit, men eneste måten jeg kan vise dere er bilder og litt tekst. Jeg kikker innom hver av dere inni mellom selvom det ikke blir så ofte som jeg skulle ønsket.Uansett håper jeg at dere vil fortsette å følge reisen min, og om dere skulle syns det blir for mye må dere bare kommentere det eller kontakte meg direkte. 

 

Frodiths sommer-utfordring #7

 • 23.07.2017, 18:00

SKYER

Her kommer mitt innslag nr. 7 i Frodith sin sommer utfordring som det har tatt litt tid for meg å fullføre. Og jeg vet også at Frodith har åpnet galleriet sitt i dag, men jeg akter å fullføre utfordringen. Har jeg begynt på noe så skal jeg fullføre det for det om det tar ekstra tid hehe. 

Men her er bilde av skyer her den dagen jeg fikk gå på stranden for første gang i ferien.  

Lyslykter fra Hoi An

 • 23.07.2017, 17:10

Så har jeg fått redigert bilder fra speilrefleks som jeg tok av gamlebyen i Hoi An. Jeg er ikke noe proff på å ta bilder om natten hehe, men fikk et par fine som jeg ble fornøyd med. Jeg har ikke med meg bærbar så her er det ipad jeg har brukt for å redigere bildene. Det går veldig greit etter jeg fikk den nye iPad pro og pennen som gjør redigering på iPad en drøm. Smart keyboard er også et must å ha for å skrive på ;) 

En liten skuffelse......

 • 23.07.2017, 13:16

Da Nang er en flott by i Vietnam. Her finnes det null toleranse mot gateselgere, gatemusikanter, tiggrere eller innpåslitne folk som følger etter deg. De har strenge regler og de er veldig opptatt å ha det fint og ryddig by da hele Da Nang lever av turisme. De har disse broene som særtegner byen - spesielt den Drage broen som hver lørdag og søndag presis kl. 21 skyter flammer og vann. Byen bruker rundt 600 Nok hver lørdag og søndag for akkurat denne attraksjonen med flamme og vann. Vi fikk oppelve den i går og jeg må si at jeg ble nå veldig skuffet. Jeg hadde trodd det var mye mer flammekaster fra dragens munn osv. Istedenfor var det som den bare spydde ut litt flammer.... som om den hostet opp flammer. Det var ikke helt som jeg hadde forestilt meg det skulle være. Siden jeg har fått hørt så mye om dette, at dette er noe jeg ikke må gå glipp av når jeg er i Da Nang på en lørdag eller søndag. Men, men nå har hele gjengen fått oppleve det som er spesielt med Da Nang by night at weekend hehe.
 

Hoi An the lantern town

 • 23.07.2017, 05:48

Litt bilder fra Hoi An som vi besøkte i går. Disse bildene er tatt med iPhone 7 plus, men har masse bilder også fra speilrefleks. Men de kommer nok ikke før senere da jeg må få de over på ipad og redigere dem.

Utsjekk

 • 23.07.2017, 02:38

Klokken 5:15 ringer alarmen for i dag starter dagen klokken 7:00. Alt er pakket klart og rommene er sjekket ut. Frokost før vi skal reise avgårde til Ba Na Hills park som ligger på en fjelltopp. Her må vi ta gondol opp, og det er ganske høyt opp.

Vi skal kjøre et stykke før vi kommer fram, og det er best å komme litt tidlig til Ba Na Hills. Det er utrolig masse turister og tourer som kommer for å gå der. 11:30 skal vi ned igjen for da er det klar for lunch.

Frodiths sommer-utfordring #3

 • 22.07.2017, 18:21

Jeg holder fortsatt på med challengen til Frodith. I dag har jeg endelig fått rette anledningen til å fullføre oppgave nr. 3 👉 bikini. Dagen i dag startet klokken 8 for meg og gubben. Vi vekket ungene og fikk dem med opp for å spise frokost. Turbilen skulle hente oss 9:30 for første plass vi skulle på.

Da Nang er veldig kjent for sine håndlagde statuer av stein og kvarts. Store statuer kan folk bestille og sende om du vil. De har så masse fint og prisene varerier enormt! Her inne fikk jeg ikke ta bilder.

Etter besøkte vi en gammel tempel fra 1926, og her holder de på å bygge et nytt tempel som ikke er ferdig.her var vi bare en liten halvtime toppen. Før de kjørte oss til restauranten for lunch.

Siden der var en dødtid periode i dag etter lunchen valgte nesten alle å bruke det på stranden. Endelig får jeg bade på denne turen!!! Jippiiiii og da fikk jeg brukt den nye bikinien som jeg kjøpte inn for Vietnam turen.

67 meter høyt

 • 22.07.2017, 11:19

Bilder fra 1 dag av Da Nang turen. Disse er fra tempel som heter Linh Ung. Den litt skeive bygningen er ganske ny. I 2015 da jeg var her holdt de på å bygge den, og nå er de ferdig å bygge den. Veldig fint å stå der og se utover Da Nang byen.

Steinhardt!

 • 22.07.2017, 04:21

God morgen her fra Da Nang :)

I dag skinner solen og klokken er ni på morgenen. Jeg er klar for en ny dag med nye ting å se på. Kroppen er stiv og støl! Den er ikke stiv og støl pga. mye trasking på dagene. Men....... jeg har aldri opplevd makan til dårlig seng i mitt liv! Sengestammen er det ikke noe problem, den er fin den ..... men madrassen derimot er noe av det verste jeg noensinne har sett. Madrassen er steinhardt! Ingen spenst eller fjøring eller gir etter når du setter deg ned.

Jeg er vane med å sette meg ned på sengen og du får myk motstand. Men her når du setter deg litt brått ned kræsjer du rumpen i et hardt underlag. Du kan ikke ligge på siden fordi madrassen er steinhard og den "beveger" seg på en måte ikke etter tyngden eller formen din når du legger deg på siden osv. Verste madrassen jeg har ligget på i mitt liv!!!!

Spasertur langs elven

 • 21.07.2017, 10:29

Flyturen over til Da Nang tok ca. 1 time 40 min. Klar himmel og sol så flott flyvær. Jeg hørte litt på musikk, men måtte gi opp fordi jeg hadde masse dotter i ørene. Vi hentet ut bagasjen og gikk for å treffe guiden. Guiden og sjåføren kjørte oss til lunch plass før vi sjekket inn på hotellet. Her ble det plutselig dødtid på fire timer som vi ikke var klar over. Så da måtte vi bare spasere ut og kikke i byen på egen hånd. For å sitte inne i fire timer var bare helt umulig for oss. Vi fant en kafe og bestilte smoothies og spaserte for å se langs elven.

Goodbye Ho Chi Minh City

 • 21.07.2017, 04:01

Fasten your seatbelt please!

Da er vi ombord på Vietnam Airlines flyet som skal fly oss til Da Nang city. Der møte guiden som skal være med oss på denn 5 dagersturen. Min familie, foreldrene mine og onkel tante fra Australia. Snakkes når vi kommer fram :)

Det er lov å ikke huske

 • 20.07.2017, 19:13

Min skjønneste mormor ❤

Hun husker ikke hvem jeg er hihi men det gjør ikke noe. Hun er tross alt snart 90 år gammel, og da er det forståelig at hun ikke gjør. Viktigste for meg er å se at hun har det bra, at hun får i seg næring. Hun får den hjelpen hun får fra pleieren og familien sin.

Bubble tea cravings

 • 20.07.2017, 12:12

Noe jeg er blitt hekta på her etter jeg kom her er bubble tea! Det er te med melk og forskjellige typer gele klumper osv. Du får i forskjellige smaker også og det er så mange som selger dette. Jeg har smakt forskjellige og i dag fant jeg en plass som hadde knallgod bubble tea. Hmmmm..... det er så mye god her at det rett og slett er farlig!!!!

Together 4 ever

 • 20.07.2017, 08:50

I 2007 reiste jeg og mannen min til Vietnam på høsten. Vi hadde med oss Jonas som den tid var under 1 år gammel. Vi var bare i 14 dager den gangen fordi vi skulle bare ordne tenner og kjøpe inn ting til brylluppet året etter. Vi fikk sydd brudedraktene, tatt brudebilder og lagde gifteringene. Hver gang vi har vært i Vietnam har vi fått levert ringene for pussing. Og nå har vi nettop vært og hentet ringene våres. Super shiny og som ny igjen etter pussingen. Jeg fikk også rohdinering av den diamantringen min på nytt. Og de tok ikke penger for arbeidet siden jeg fikk ordnet på et par gulløredobber. Jeg lagde et par øredobber etter design jeg ville for to år siden. Sommerfugler med en kule med litt tagger. Men den kulen har irriert meg fordi håret setter seg fast i kulen på hver øredobb. Nå fikk jeg byttet de ut med kuler som er glatte, og det betalte jeg 200 kr for! Og de tok begge øredobbene og pusset alt på nytt slik at det ser blankt og nytt igjen.

Gifteringene våres kjøpte vi for rundt 2000 NOK i 2007 med 18 karatsgull og diamant.

Sommerfugl øredobbene som jeg fikk spesiallagd i 2015 kostet ca. 2700 NOK

Pruting på høyt nivå

 • 19.07.2017, 17:55

Dagens antrekk koster 135 kr og ble kjøpt på Saigon Square marked. Det er masse fine sommerkjole her i HCM, og det er like morsomt hver gang jeg er på marked. Av og til er det skikkelig irriterende når selgeren ikke vil akseptere prisen din. For her er det snakk om pruting på høyt nivå. Uansett hvordan du pruter så vil du tape, for prisen du ender opp med har de tjent på. Det er mange selgere som er veldig sære og de viser ikke interesse for å selge. Når de gir deg en pris og du pruter ned, og de bare fnyser av deg, da går jeg bare. Da er de ikke interessert i å selge til deg. Av og til blir de sure fordi du ikke kjøper allikevel fordi du syns prisen ikke er bra nok. Jeg tenker at i Norge kan du få masse fine klær til god kvalitet billigere enn det de skal ha for enkelte klær på marked! Og de mener at deres klær er god kvalitet noe som regel ikke er sant. Kvaliteten på marked er langt fra bra som i norske klesbutikker!

Men denne sommerkjolen jeg har på meg er jeg veldig fornøyd med. Den er såpass dekt til framme med brystet og skjuler bra at jeg ikke trenger å bruke BH. Noe som er en befrielse med tanke på varmen her 😜.

Runam Ben Thanh

 • 19.07.2017, 13:49

I dag formiddag har vi fått møtt masse slektninger. Farfar og farmor har mange søsken så det ble mange ansikter jeg ikke husket. Jeg har truffet en del av dem for to år siden. Det var hvertfall en fin minnestund for farmor <3

Etter minnestunden dro vi ut på byen og fant en flott kafe som vi gikk inn på. Her bestilte vi forskjellige drinker før vi dro hjem. Denne plassen har utrolig fin inventar og var over flere etasjer. Service er det ikke noe å si på heller.

Bønnestund for farmor

 • 19.07.2017, 05:19

I dag er en stor og viktig dag i familien min. Det er tre år siden farmor døde, og i Buddhistisk tro er tredje året en stor dag. Jeg har fått være med å be Buddhistiske salmer hvis jeg kan kalle det det. Selvom jeg ikke klarer å følge tritt med lesingen så prøver jeg det jeg kan. Jeg klarer å lese men det går ikke fort og jeg forstår ikke alt teksten. Men det viktigste er at jeg er tilstede og viser min respekt for dette. Ungene og mannen min kommer litt senere da de ikke kan be uansett. Familie og slekt ut på landet og mange kommer for å vise sin respekt for farmor. De kommer og tenner en røkelse og kommer med gaver. Etter ritualet samles alle nede for god mat og drikke :)

Frodiths sommer-utfordring #4

 • 18.07.2017, 15:32

Beklager så mye at jeg ikke har fått oppdatert sommer utfordringen Frodith har hatt. Jeg sa jeg ville være med og jeg skal fullføre den for det om alle sikkert er ferdig. Men ferie og travle dager gjør at jeg ikke har hatt sjans til å planlegge oppgavene.

I dag har jeg valgt oppgave nr. 4 som er REGN. Og det er midt i blinken å skrive om det i dag. Det tredje dagen det har vært dårlig vær her i Vietnam. Og det har plasket som bare det! Jeg blir nesten deprimert på ferien min fordi jeg ser snapper av andre som har sol hver dag. Her får jeg sldri sol skikkelig til at jeg skal kunne bli brun. Solen kommer og går 🙈.

Cafe Fresco & Saigon Square

 • 18.07.2017, 11:08

Her nede går det mye i spising og shopping. Selvfølgelig også drar rundt omkring på turer. I dag har jeg vært på et senter slik at Pia får kjøpt inn ting hun trenger. Så har vi også kjøpt tekstil for å få skreddersydd klær. Da vi var ferdig med det dro vi hele gjengen ut på Saigon Square som er en stor marked. Selger alt slags klær og dill dall. Rett ved siden av gikk vi inn på en Cafe Fresco og tok lunch. Maten var god og drikkene var himmelsk :)

Jeg hadde dratt ned buksen, så........

 • 17.07.2017, 17:04

Save the best for last .......

Under turen til Tay Ninh i dag kom jeg over noe som jeg tror hadde skremt livet av enhver menneske. Jeg er egentlig ikke redd for sånt, men det jeg så i dag skremte meg. Jeg skulle på do før vi skulle på gondolen opp på fjellet. Og betalte 1 kr for å komme inn på doen. Her var det ikke vanlige doer, kun sånne som du sitter på huk og gjør ditt.

Uten å vite noe dro jeg ned buksa og satte meg på huk og kikket mot døren. Jeg måtte passe på at den fortsatt var lukket. Og guda meg som jeg stokk!!! Bare flaks at jeg ikke sklei og skadet meg mens jeg satt på huk der. Der ved håndtaket var det en gedigen edderkopp med lange bein rett med håndtaket. Herremin hatt den var svær! Jeg måtte bare full fart dra opp buksen og dro døren forsiktig opp og sprang ut. Makan til edderkopp heleldussen!!!!

Gondol

 • 17.07.2017, 10:13

Når man er på tur i Vietnam innebærer det en del kjøring, og mye mye mat! Vi spiser fra morgen til vi kommer hjem haha ikke rart jeg kommer til å trille hjem etter ferien! I dag har vi vært og besøkt to templer. Den første er tempel Ba Den og Toa Thanh Tay Ninh. Litt bilder fra mobilen her så dere kan få se litt :) for å komme til tempel Ba Den måtte vi ta gondol opp.

Tvillingsøstre.... ?

 • 17.07.2017, 08:00

Heisann :)

Bli med meg på en liten vlog tur her på markedet rett ved siden der jeg bor. Beklager filmingen, men jeg er ikke stødig på hånden ser jeg. Jeg kommenterer gjennom videoen så vil du vite så se hele videoen :) 


 

Gubben tester ut selfiekamera!

 • 16.07.2017, 18:05

Her i Asia får man kjøpt mye rart som ikke kommer til Europa. Det er masse ting som er rettet mot det asiatiske markedet. Og jeg er jo veldig glad i sånne ting som er sjelden vare for oss nordmenner. Tidligere i år skrev jeg om en Oppo mobiltelefon som er en fullverdig smartmobil rettet mot selfieglade mennesker. Jeg fikk jo skaffet meg en sånn, men pga. Android system ble den solgt.

Nå har jeg funnet noe annet her nede som er en liten og hendig kamera. Den kan du ta bilder på 12 megapixel og filme i full HD om du vil. Men det som er spesielt er at den har egen selfie funksjon. En funksjon for dem som liker å ta selfies, og du kan stille kamera på auto eller tilpasse det selv. En makeup funksjon er i kamera slik at du tar bilder og du ser fiks ferdig sminket. Den tar bilder etter hvordan fargetonen i huden. Glatter ut og gir ansiktet lysere glød osv. Alt kan stilles lavt eller høyt alt etter hvor mye retusjert du vil bildene skal være.

Gubben fikk teste seg og med makeup funksjonen på ser begge ut som vi er himla unge! Haha skulle tro jeg bare var den fjottisen 😂.

Nesten 4000 ganger billigere enn hjemme!

 • 16.07.2017, 16:35

Alle vet at alt koster uansett hvor man er hen. Om det er i Norge eller i Vietnam eller et helt annet land. Ting koster og enkelte plasser er det dyrere enn ellers. Her i Vietnam har jeg merket at lokale varer og 3 sorteringsvarer er billig. Men med en gang du skal ha ekte varer som er skikkelig som du får hjemme, blir det dyrt. Spesielt internasjonale merkevarer er dyrt her i Vietnam. Ta eksempel Body Shop har de her, men prisene er dyrere enn hjemme faktisk. Jeg er sånn at jeg ikke vil kjøpe ting her som jeg kan kjøpe like billig/ dyrt i Norge. Da er det bedre å kjøpe varen i Norge der det er norske garantier og reklamasjoner.

Før jeg reiste på ferie så sjekket jeg opp diverse ting som jeg tenkte å finne her i Vietnam. Jeg kjøpte jo nye Michael Kors solbriller på Synsam på tilbud. Og jeg spurte butikken hva det ville koste å få styrke i solbrillene. Det de sa var at det ville koste fra 4000 kr å få laget styrke og fargeglass. Jeg fikk hakeslep da de sa det til meg, og jeg svarte bare rett ut at da bruker jeg bare solbrillene som de er!

Jeg tok da brillene med meg til en brillebutikk her i Vietnam med brilleseddelen min. Og forklarte at jeg ønsket min styrke på solbrillene, og at glasset skal være polarisert samt samme fargeskjær som original. Da de sa prisen til meg sto jeg bare der og så ut som jeg hadde ramlet ned fra månen. Jeg ble så forfjamset og trodde ikke mine egne ører hahahaaaa vanlig solglass med styrke kosta 55 kr mens bedre kvalitet 130 kr! Det er søren meg STOR prisforskjell! Og glasset med styrke og farge er like god fordi om den er laget her. Jeg kommer til å finne meg et par solbriller til her nede og få satt på styrke. Satser på at styrken ikke forandrer seg på en stund. Greit å ha en liggende i bilen fast som jeg kan bruke om det plutselig kommer sol i Haugesund.  

Akkurat som Haugesund

 • 16.07.2017, 07:35

Gubben og de to yngste har dratt på dagstur med foreldrene mine og de hos farfar. Jeg har ingen planer i dag da hun eldste ikke føler seg helt bra. Og det er forståelig da det var en lang reise for henne i går. Siden hun slapper av på sitt rom sitter jeg her og bare glor i taket. Jeg har Snappet og jeg har gått opp og ned for å snakke med tante og onkel i kiosken. Gått gatelangs utforbi her for å få tiden til å gå. Jeg holdt på å sovne og tenkte at jeg får bare ta en tur ut mens hun hviler. Og når jeg kommer ned og hadde tenkt å gå kjenner jeg noe vått som drypper. 

Jadda! Før jeg vet ordet så plasker det ned som ingenting. Det snur så sinnsykt fort her og planen min gikk rett i vask. Da blir det inne en stund da til regnet gir seg, men nå føles det akkuart som hjemme i Haugesund. Sånn vær som vi har nesten så og si hele tiden! Det som er så kjekt her er at de selger jo all slags drikke og snacks. Jeg kan bare forsyne meg og de skriver det ned. Så gjør jeg opp med dem litt og litt etterhvert :). 

Über enkelt!

 • 15.07.2017, 18:51

Hehe jippi nå er gubben også her, og det vil si min spisepartner er her. Jeg har endelig han å være med rundt omkring for å prøve ut masse forskjellige retter. Ungene er litt verre med å finne noe mat til så jeg er glad jeg har fått han hjem i dag.

I dag morgen spiste jeg bare en nudlerett av en familie som selger rett utforbi hjemmet sitt. 15 kr for en varm rett til frokost er ikke all verdens penger. Da ungene endelig sto opp var klokken såpass at vi bare måtte ut på flyplassen. Jeg testet ut Uber tjenesten for første gang i dag. Og jeg er imponert!

Appen lastet jeg ned og registrerte meg. Den finner din posisjon eller du taster inn din adresse. Så legger du inn der du vil hen og appen søker opp Uber biler i nærheten. Du kan velge fem seter eller sjuseter Uber taxi eller Uber moto som er moped. Uber biler er det mye og lettere å få tak i enn Uber mopeder. Det fine er at du vil få opp en pris for reisemålet. Prisen er billigere enn vanlig taxi og piratmoped.

Pga. rushtiden tok det en time fra mormor ut til flyplassen, vi kjørte i rykk og napp, turen kostet 48 kr! Hadde vi kjørt taxi hjemme i sånn køfart i en time...... gudene vet hvor mye det hadde kosta! Mann og datter landet før tiden og de kom fort gjennom passkontroll. Men de var uheldig med bagasjen da den ene kollien ikke kom. Så det tok ganske lang tid før de endelig kom ut. De måtte melde fra om ene kollien som ikke kom. Så jeg håper de finner den og at den da blir sendt med neste fly fra Doha til HCM city i morgen. Det er nå godt at de endelig er kommet på plass her også til tross for den ene kollien ikke ble med.

Grytidlig i morgen skal gubben og de to yngste barna være med farfar side til Binh Duong. De skal besøke graven til farmor og onkel 4. Stelle graven og tenne røkelse osv. Jeg og Pia skal være hjemme da jeg skal hjelpe henne å handle inn litt ting og tang. Pluss hun skal få slappe litt av etter den lange flyturen.

Hvorfor kan de ikke få et verdig liv?

 • 15.07.2017, 05:00

God morgen her fra Ho Chi Minh city :)

Det ble ingen oppdatering i går etter innleggene som kom ut. Men på ettermiddagen i går drev jeg på å organisere hvordan ungene skulle bo resten av ferien. De har to rom her i huset som ungene kan være på, men så vil alle tre sove sammen. Altså Thea og Jonas med storesøsteren sin som kommer i dag. Det er hennes første besøk her i Vietnam så vi vil legge alt tilrette for at hun skal få en best mulig opplevelse her. For oss som har vært her flere ganger er jo alt enkelt hvordan vi bor osv.

Som dere sikkert har sett er ikke det noe luksus hjem familien min har. Rommene er greie og alt er bra nok for oss. Meg personlig bryr meg ikke om at det skal være 5 stjerners standard. Jeg er her fordi jeg skal få være med familien min. Få dra rundt omkring og oppleve hjemlandet mitt. Og samtidig kunne vise dere hvordan det er her, tett innpå dem og hverdagen her både hjemme og ute. Selvom det er dager der jeg farter overalt med ungene så er det godt å vite at de er her når jeg kommer hjem.

Hver morgen ser jeg mormor og hilser på henne. Hver morgen tar jeg bilder eller filmer onkelen min. Han syns det er så gøy å se på kamera. Det er så sårt og vondt å se hvordan spesielt gamle og psykisk utviklingshemmede har det. Min onkel har Downs syndrom, men har aldri fått den hjelpen han burde fått. Men sånn er dessverre systemet i Vietnam. Du kommer ikke langt uten penger. I den tiden han ble født var det bare fy fy å få barn med en hjerneskade. De ble sett på som lite verdt og ble helst sperret inne. Pga. dårlig behandling og uerfaren med slike diagnoser ble de bare holdt "gjemt" hjemme.

Det finnes institusjoner som du kan sende han til, men FY SKAM!!!! De blir behandlet som dritt! De blir slått og behandlet stygt fordi de ikke kan gjør seg forstått. Og da har ikke familien hjerte til å la sitt kjøtt og blod bli behandlet slik. De fortalte at de prøvde få onkel inn på et slik "hjem", men da de så hvordan han ble behandlet måtte de ta ham hjem. Jeg blir så forbanna og så lei meg at det skal være slik her. Hvorfor kan ikke de få et mer verdig liv? Vietnam har så mye å lære og de må bare bli bedre når det gjelder slike ting. Dessverre er hele landet så k........ jeg kan ikke skrive ordet .... ytringsfriheten her nede finnes ikke i det hele tatt!

Huff... kjenner tårene presser seg på..... det er slike stunder der jeg er så takknemlig for det livet jeg har hjemme i Norge. Og det gjør at jeg verdsetter alt jeg har, og jeg skal benytte denne tiden fullt ut her. Hvor lenge mormor og onkel har igjen i dette livet er det ingen som vet. Jeg må bare omfavne dem og lagre minnene fra denne reisen. For innerst inne må jeg være forberedt på at dette kan være siste gang jeg ser dem..... ❤

Fornøyd etter mangfoldige timer!

 • 14.07.2017, 12:12

Etter så mange timer i stolen er jeg strålende fornøyd med resultatet. Verdt all ventingen kan jeg bare si! Jeg har vært hos frisøren i dag og fått ordnet siste lag som jeg sa i går. Nå viser stripene mer og jeg kan dusje og bade som jeg vil fra nå. Før jeg reiser hjem er det bare dra der om det skulle falme litt osv. Det er opptil meg om jeg vil 🙈.

Har fått tatt litt flere bilder i lyset og ikke på rommet så kan dere se hvordan det ser ut. Første bilde er slik det ble etter timen i går.

Godt sovehjerte

 • 14.07.2017, 03:54

God morgen bloggen :)

De fleste sover nok enda når dette innlegget kommer ut på bloggen min. Om dere ikke vet så er klokken her nede fem timer foran Norge. Så når jeg står opp er det enda midt på natten hos dere. Og når det er midtnatt her er det fortsatt kveld hjemme. Her våkner jeg alltid 7 tiden her i Vietnam pga. bygningsarbeidet på huset ved siden av. De begynner med boremaskinen på mur hver morgen siden jeg kom. Lyden er helt uutholdende å høre på!

Jeg vet ikke når de skal bli ferdig med å bygge da de river ned alt som er innvendig. Huset ble solgt da gamle eiere har flyttet til utlandet. De nye er steinrike og vil bore ned alt innvendig slik at de kan bygge huset akkurat slik de vil. Uheldige oss som skal være her midt i byggeperioden. Men det er ikke noe vi kan gjøre med det 😳 det er bare så forbaska trøttende å ha dette støyet hver morgen. Og det er så sinnsykt høyt! Burde brukt hørselsvern alle vi som bor ved siden av byggehuset.

Jeg skal uansett stikke ut en tur nå og gjøre meg ferdig med håret. Thea ligger med ørepropper og hører på musikk, mens Jonas har sykt godt sovehjerte haha. Hører ingenting han! Heldig han 🙈.

Endelig fikk jeg det jeg ville!

 • 13.07.2017, 18:47

Jeg er nå klar for å vise dere lesere hva jeg har gjort på i dag. De som følger meg på Snapchat og Facebook har trolig fått med seg litt av dagen min allerede. Men jeg har nå filmet for å vise dere resultatet. Jeg glemte å nevne i vloggen at de klippet først så hadde jeg en behandling som i Norge kalles for straight n shine. Det er permanent stritting av håret slik at jeg slipper å bruke rettetang for å få det stritt. Håret holder seg stritt til det vokser ut, men jeg må være flink med kuring, spesielt tuppene. Resten kan dere se på vloggen ;)

Først noen bilder så kommer videoen helt på slutten.

Klikk for å se vloggen

Jeg vil skille meg ut

 • 13.07.2017, 12:40 

En liten sniktitt på hva jeg holder på med her i dag. Jonas er ferdig med sitt som dere kan se på bildet. Han ville ha noe kult og det fikk han! Luggen har han fått farget lilla folkens! How cool is that??? Jeg har farget til en lysere brunfarge i hele håret. Ikke lett å se på bildet så kommer med oppdatert bilde senere.

Jeg sitter enda i frisørstolen fordi jeg er ikke ferdig. Jeg skal ha fargespill i håret så det blir striper. Men vil ikke avsløre noe før jeg får tatt skikkelige bilder. Eventuelt kommer det nok en vlog også senere. Jeg har sitter i mer enn 6 timer nå så skjønnhet har sin pris. Jeg vil ikke ha noe som alle andre har, jeg vil skille meg ut med hårfargen. Jeg er ikke redd for å skille meg ut 🙈😁.

 

Tror ikke jeg skal være tolk ....

 • 13.07.2017, 04:02

Morgenbilde med iphonen 😅

God morgen bloggen :)

Eller det er vel god morgen på meg men hos dere er det vel midt på natten. Jeg blir helt surrete i hodet og vet ikke hvilken dag det er eller hva klokken er i Norge. Såvidt jeg vet hvilken dag det er her en gang! Det er nå ikke lenge til min kjære mann og Pia kommer her. Og da begynner dagene å bli hektisk!

Foreldrene mine har nå bestilt tur til Da Nang, Hoi An, Hue og noen plasser til jeg ikke husker navnet. Det er en tur der vi tar fly til Da Nang så buss videre rundt omkring. Vi har med da en guide som trolig ikke snakker engelsk haha så her blir det at vi i familien må tolke til de andre. Men det kommer til å gå bra fordi grandonkel og grandtante som også er på besøk i Vietnam bor jo i Australia. De snakker jo engelsk og faktisk bodde de først i Norge for mange år siden. Når det gjelder meg å tolke så tror jeg ikke det er så lurt. Greit jeg kan språket flytende men å oversette alt det guiden kommer til å si.... øøøhhh nei takk 🙈. Da kan det lett misforstås eller alt blir tolket feil 🤣😜.

Nå i dag er planen å dra til frisøren for å vaske håret, og kanskje det blir noe farging. Er usikker enda hva jeg vil gjøre 🤔. Men det får bli en overraskelse til dere litt senere hihi.

Å krysse veien...... farlig!

 • 12.07.2017, 18:35

Nå er jeg endelig ferdig for dagen, og jeg har lagt meg under teppet. Air conditionen er skrudd på og jeg tenkte å oppdatere dere på dagen før jeg skal prøve sove. Jeg må prøve å komme meg inn i døgnrytmen her, for jeg kan ikke drive å sove 2-3 om natten og så våkne 8-9.

Det vi har gjort i dag er å spise frokost/ lunsj på Lotteria burger sjappe. Så spaserte vi bare samme gaten og så etter covers og beskyttere til iphones. Det var mange butikker langs veien på begge sider. Og selvfølgelig fant jeg noe som var på den andre siden. Det betydde at vi måtte krysse veien!

Å krysse veien her er kunstverk i seg selv. Her finnes det ikke en regel som noen følger 100 %. Skal du over veien og det er gangfelt kan du bare glemme at noen stopper for deg. Her kjører de som galne og de gir blaffen i myke trafikanter. Her er det DU som må vike unna og passe deg! Jeg kann ærlig innrømme at hjertet banker fortere når jeg går over veien enn å sitte på moped med sjåfør.

Vi kom oss over og inn på en butikk spm fikser mobiler og selger tilbehør. Jeg fikk satt på glassbeskytter til min ipad, Jonas sin ipad, tre stk mobiler og de satte på sånn plastfilm på baksiden av min ipad. Det kostet meg 260 kr for å få på glasbeskytter på alle fem enhetene. I Norge koster en stk. til en IPhone 199kr! Så fant jeg meg to søte Hello Kitty mobilcocer til min mobil også 🙈

Så var vi på kino og så den nyeste Spiderman filmen. Den vises med engelsk tale og vietnamesisk tekst. Og mens filmen viste satt alle vi tre og frøs ihjel haha for det er så mye air condition i salen. Tre kino billetter og to popcorn meny med drikke betalte jeg 230 kr.

Etter kinoen tok vi taxi til min tante/ onkel 6 som bor i distrikt ca. 20 min. fra meg. Vi tok taxi midt i rushtiden og vi brukte over en time for å komme frem. Der møtte jeg foreldrene mine, farfar, onkel og tante 7 og grandtante/ onkel som er komt fra Australia. Vi var dere. Stund så tok vi taxi tilbake til sentrum og gikk på Cafe 343 for kveldsmat. Utrolig koselig og livlige folk som hadde det kjekt sammen.

Som å bo midt i en bygningsområde

 • 12.07.2017, 04:35

Good morning Vietnam ❤

Dag 3 i sommerferien min her hjemme i Vietnam begynte klokken 7 idag. Jeg har enda ikke klart å snu døgnrytmen, og det hjelper lite at jeg bor rett ved siden av et hus som driver å pusse opp! De starter arbeidet klokken 7 her med boring, hamring og graving! Det er akkurat som du bor på en bygningsområde, og det er så bråkete at jeg burde hatt hørselsvern her på rommet!

Helt forferdelig å høre bråket som overdøver alt! Stakkars mannen min som skal måtte høre på dette hver morgen. Jeg håper inderlig de er ferdig innen helgen kommer. De sa 10 dager og har holdt på nå snart 9 dager sier onkelen min. Jaja ikke noe å gjøre med det for det går ikke an å si noe til de som jobber.

Så må jeg få beklage om enkelte av bildene blir opp ned eller på skrå. Jeg har ikke med meg bærbaren og blogger fra ipad eller iphone. Noen av bildene fra selfiekamera må jeg nok rotere før de blir poste. Men på ipad og iphone kan jeg ikke rotere slik som jeg gjør på blogg.no post innlegg. Mannen min skal ta med speilrefleksen for meg når han reiser på fredag.

Nå må jeg bare stå opp og dusje og komme meg vekk fra rommet. For nå er det så bråkete at jeg hører meg selv tenke en gang 🤣.

De tjente 60 kr i dag!

 • 11.07.2017, 18:40

God kveld bloggen :)

Jeg har laget en liten vlog om hva jeg har gjort på i dag som jeg håper dere vil sjekke ut lengre nede i innlegget. Først er det noen bilder som jeg har tatt med en selfiekamera ... 😂😂 of course haha. Vi booket 2 sjåfører som har vært med oss hele dagen. De har hatt andre kunder i mens vi har vært rundt de forskjellige plassene. De har sikkert kjørt oss nesten 5 turer i løpet av dagen, og det jeg betalte dem etter siste tur var hele 60 KR! Alt det de to har kjørt oss rundt hele dagen og de tjente 60 kr hver.

Det er helt sinnsykt å se hvor lite de tjener her. Og jeg føler ofte at jeg ikke gir dem nok.... for det om de tar betalt slik de skal ta for sånn pirat moped. Hun ene som kjørte oss har to mindre barn, og jeg har da gitt henne litt ekstra for å kjøpe noe godt til ungene. Hun har dem av og til med når hun henter meg <3. Vi har hvertfall fått gått mye i dag og brukt enda mer penger 😁, men sånn er det å være på ferie. Pengene fyker! Nå skal jeg laste opp bildene og dette innlegget og videoen så legge meg. Håper jeg får sovet i natt med air condition på.


Før bilde 👆🏼

Etter bilde: 👇🏼
 

 


 

Første timen i storbyen

 • 11.07.2017, 05:00

Heisann :)

Da prøver jeg igjen å dele videoen jeg delte i går som ikke gikk helt som jeg ville hehe. Må visst få det opp på Youtube før jeg kan få lagt det inn her på bloggen. Ikke alle leserene mine har Facebook så jeg skal prøve å få lagt litt ut på bloggen også. 

Trafikken i Vietnam er slik mesteparten av tiden. Dette var egentlig ikke mye i forhold til når det er rushtid. Håper dere får til å se videoen som er helt usensurert helt naturlig som den ble filmet haha
 


 

Nesten nitti altså <3

 • 10.07.2017, 21:15

Mandag 10. Juli 2017

Flyturen fra Oslo til Doha tok akkurat 6 timer, og vi landet 15 minutter før tiden. Som alle vet tar det alltid tid å komme seg ut av flyet! Jeg kjente at panikken kom krypende fordi jeg var livredd for å miste neste flyet. Det var så fullt i flyet og da vi kom oss ut sprang vi som galne. Vi fulgte transfer skiltene helt til vi kom til sikkerhetskontrollen - transfer screening. Alt håndbagasjen på og full fart videre for å sjekke skjermene på hvor gaten lå. B9. Joda den lå jo kilometer i motsatt ende, og vi gikk så fort at det føltes som vi skulle lette fra golvet. Da vi endelig kom oss fram til gaten hadde de allerede begynt med boardingen. 

Svetten pipla og jeg var bare glad jeg kom meg i tide! Vi gikk ombord på flyet 1:15 og de drev fortsatt å få inn passasjerene. Flyet tok av litt forsinket fordi de måtte calle opp noen ....heldigvis var det ikke oss de måtte calla på hahahah Jonas sloknet ganske fort da vi hadde komt opp i luften. Og han er så liten at han halvveis ligger i setet sitt sammen med Thea. De fikk to seter mens jeg satt ved siden av på neste rekke. Å få noe søvn på flyet er grusomt vanskelig for det er bare klin umulig å få sove. Siste streknigen er den verste på hele turen fordi den varer i 8 timer. Jeg fikk ikke sove noe i det hele tatt så jeg har vært våken et døgn. 

8 timer tok det fra Doha til Ho Chi Minh city. 8 verste timene ever! Jeg var så glad da vi endelig landet og jeg kom meg vekk fra flysetet. Et helseark måtte vi fylle ut og levere før vi fikk gå videre til passkontrollen. Og der var det sykt mange mennesker! Det tok oss nærmere 1,5 timer for å komme oss ut av flyplassen. Varmen som slo mot oss da vi gikk ut terminalen var klamt og fuktigt. Det var litt sol hele veien hjem til mormor, men så forsvant den før jeg i det hele tatt fikk tid å nyte den. Vi fikk hjelp å bære opp all bagasjen og etter vi fikk skiftet til shorts og topp ble det besøk hos farfar. Vi har fått sittet på mopeder rundt omkring i kveld, for det var bare klin umulig å få tak i taxi. 

Jeg skal prøve å laste opp video jeg filmet på veien fra flyplassen hjem til mormor. Vet ikke om det går men hvis ikke så får jeg logge meg inn på YB og laste opp der. Nå tror jeg at sengen kaller da klokken faktisk er 1:00 nå her. Mer bilder og slik kommer nok etterhvert på bloggen <3. Her er litt bilder fra dagen i dag :) Bilde av meg og min snart 90 år gamle mormor <3
Taxituren hjem fra flyplassen

 

Eier ikke flyskikk!

 • 10.07.2017, 19:40

Søndag 9. Juli 2017:

Etter vi ble calla opp ved gaten i Oslo begynte første etappe av den lange flyturen til Ho Chi Minh city. Jeg og ungene fikk gode plasser, og vi fikk også kjapt første måltid. Pga. Vi ikke rakk å kjøpe noe snacks på flyplassen var vi veldig glade for at maten kom så kjapt. Etter maten var jeg klar med ipaden for å sette på eboken min, Maestro. Plutselig tok hun som satt foran meg ryggen på setet sitt ned! Hun brydde seg absolutt ikke at det faktisk satt noen bak henne. Jeg klarte akkurat å berge ipaden for ikke bli klemt i stykker fordi hun plent skulle dra hele stolryggen sin bak!

Gud hjelpe meg som jeg ble provosert av henne, der jeg satt bak henne og kokte inni meg! Det kunne ha gått galt! Jeg endte opp med å få hele skjermen kloss i trynet, og var lite plass igjen til meg. Er det mulig at folk er så egoistiske og bare tenker på seg selv når de er ute og flyr? Hvor er den normale flyskikken hen hos folk? Vet de hva å ta hensyn betyr? På en så lang flyreise er det bare slik at man må bare ta hensyn til hverandre. Ingen andre på flyet hadde ryggen sin ned slik hun foran meg gjorde. Jeg ga henne en sjans og sa ikke noe til henne..... men etter en stund klarte jeg bare ikke holde meg mer. Jeg orket rett og slett ikke sitte fastklemt slik i 6 timer, og så skal jeg fortsette sitte i 8 timer på neste fly!

Jeg pirket henne på skulderen og spurte helt normalt om hun kunne vær så snill å ta seteryggen sin opp. Om hun ble sur eller fornærmet på meg vet jeg ikke. Jeg skulle hvertfall ikke måtte sitte klemt mens hun skal få ligge komfortabelt! Haha

 

Vi ble calla opp!

 • 09.07.2017, 17:36

Vi landa i Oslo ti minutter før antatt tid og trodde vi hadde god tid før flyet skulle gå 17:45. Vi kikket litt i butikker og gikk så og satte oss utenfor gaten. 17:10 caller de på oss utenat jeg hørte det. Og så ringte gaten meg på mobilen og spurte hvor vi var hen. De hadde stengt gaten og lurte på om vi var kommet. Gjett om det ble fart på meg og ungene! Nå er vi på flyet fra Oslo til Doha og snart skal vi ta av. Så da snakkes vi vel når jeg er framme i Vietnam 😍.

Goodbye Haugesund

 • 09.07.2017, 15:00Heisann :)

Nå er tiden endelig inne og reisefeberen har tatt meg fullstendig! Det kribler i magen og vi er i ekstase alle sammen. Sjåføren vår er vår snille søskenbarn sin mann som skal kjøre oss til flyplassen. De skal selv reise til Vietnam også men de reiser etter oss. Første strekning fra Haugesund til Oslo er bare en kort flytur. Transfer tiden i Oslo er en time så jeg får kanskje lagt ut en liten oppdatering før jeg må skru av alt. Men uansett vil jeg oppdatere dere når jeg er kommet på plass i Vietnam. De som har meg på Snapchat og Facebook får nok en oppdatering fortere. Så om du vil følge meg på min reise til Vietnam kan dere legge meg til på Snapchat 👉🏼 tvilling81 eller Facebook 👉🏼 Her.

Vi sitter nå på Haugesund lufthavn ferdig innsjekket og gått gjennom sikkerhetskontrollen. Alltid tidlig ute jeg, noe som er typisk meg. Jeg liker å ha god tid og ikke stresse med innsjekkingen osv. Vi er klar for FERIE ❤️.

It´s all about pink

 • 09.07.2017, 12:10Jeg er superfornøyd med resultatet hver gang jeg har fått fikset neglene mine hos Kalinka. Kan anbefale Kalinka på det varmeste til alle 😍 nå er neglene mine fine og stelte for ferien. Så har jeg fått time rett over helgen når jeg kommer hjem igjen. Nå er de såpass korte at det er faktisk mye lettere å treffe på tastaturet når jeg skriver haha. 

Skjønnhetspleie før avreise

 • 09.07.2017, 10:00

Før jeg skal fly idag har jeg time hos skjønne Jevgenia som driver Kalinka beauty studio i Haugesund sentrum. Jeg må bare få skryte av hvor serviceinnstilt hun er! For at jeg skal få flotte negler før jeg reiser tar hun meg inn i dag, på en søndag! Det kaller jeg knall service fra henne <3. Siden jeg er såpass lenge på ferie ønsket jeg å få etterfylle neglene så nærme reise datoen som mulig. Flyet mitt går fra Haugesund til Oslo klokken 15:40 så jeg har god tid å få ordnet neglene. Jeg skal ha det samme som jeg har hatt to ganger nå, men skal ha det mye kortere denne gangen. Det blir ikke etterfyll før jeg kommer tilbake fra ferien, og da kan det fort bli opptil 6 uker før etterfyll igjen. Som dere ser har det vokst godt siden 15 juni da jeg var der sist. 

Teller sauer.........

 • 08.07.2017, 23:50

sheep counting sheeps
Licensed from: adrenalina / yayimages.com

Stakkar Jonas får ikke sove..... han gleder seg sånt til å reise at han bare ligger. Det samme og for meg hehe men jeg har jo vært på jobb i dag så jeg kjenner trøttheten sniker innpå nå. Nå er absolutt alt klart til i morgen! Den følelsen å vite at alt er klart er herlig. Jeg har også fått full rapport fra foreldrene mine om hele flyturen. Så jeg er mer avslappet og regner med at alt går som det skal i morgen. Jeg får vel pakke sammen ipaden nå og sette den til lading, og prøve få noe søvn da. Kanskje jeg som må telle sauer også...... hehe
 

Tomorrow

 • 08.07.2017, 09:38

Oh my god!

Bare en dag igjen så reiser vi på ferie. Jeg går snart ut av mitt eget skinn her nå! Jeg har enda i dag å jobbe før jeg kan si ha det og god ferie. Denne dagen håper jeg skal gå fort, og det gjør det nok også siden jeg skal på jobb. Foreldrene mine er også kommet seg avgårde ned og jeg har ikke hørt noe fra dem enda. Så da regner jeg med de har komt seg på flyet i Doha og er på vei til å lande i Vietnam. Etter flyruten skulle de lande kl. 14 lokal tid dvs. 9 norsk tid. Det er 5 timer tidsforskjell mellom. Jeg venter bare på de skal gi et lyd fra seg slik at jeg vet de er kommet seg trygt frem.

Alt her hjemme er også ganske greit. Jeg fikk ryddet litt i går etter jobb. Og har nå bare siste koffert å se gjennom. Jeg har også allerede avtalt med onkel i Vietnam å skaffe klar tre mobilnummer til oss. Slik at vi kan bytte simkort med en gang vi kommer ut fra flyplassen. For hvert kontant abn. koster det 4 kr hver dag som trekkes fra kontantkortet, da får vi 1,5 gb data hver dag. Ringer vi utenom eller sender vanlig tekstmelding koster det utenom. Men nå bruker alle facebook chat og andre nettbaserte programmer så data er det vi trenger mest. Så i snitt koster det oss 200 kr for de fem ukene vi er i Vietnam. Og med 1,5 gb som vi får nytt hver dag uansett om man bruker det opp eller ikke. Bruker vi opp struper de bare hastigheten. Veldig greit :)

Frodiths sommer-foto-utfordring #1

 • 07.07.2017, 22:30Nå har jeg hevet meg på strømmen og blitt med på Frodith´s lille sommer-foto-utfordringen som flere andre bloggere har gjort. Det går ut på å legge ut en innlegg på din egen blogg med bilder av tema, et pr dag. Det er lov å hoppe opp og ned og fram og tilbake på listen. Man velger selv, med eller uten tekst til. Du tolker selv stikkordene fra listen. Jeg starter med nr. 1 som er blomster. Og da tenkte jeg dette bildet av orkideen som er min yndlingsblomst. Jeg blir aldri lei av orkidee og når de er avblomstret prøver jeg å passe på dem til de får nye knopper. Visner og døtr de tar jeg dem med til doktor grønn som er faren min. Han har reddet alle mine døde orkideer og jeg har fått beskjed å ikke kaste dem. Han vil ha de for han får alltid liv i dem! 

Vil du også være med på denne utfordringen kan du klikke HER eller klikk på Frodith sin bilde nedenfor: 

Two more days

 • 07.07.2017, 11:40

God dag bloggen :)

Det er ikke bare jeg som er klar for ferie. Guttungen er også klar! Vi gikk gjennom bagasjen hans i går, og nå er han også klar. Han har plukket ut hva han skal ha med seg på flyet. Litt leker og en bok samt ipad og mobil er med i ipad sekken. Viktig å ha noe å gjøre på da det er to flystrekninger på ca. 7 timer hver.

Det er også merkelig å tenke på at en strekning på 7 timer i fly føles så evig lenge. Mens 7 timer på jobb går fort! For 7 timer i fly eller 7 timer jobb er jo 7 timer. Haha men sju timer i ro på et fly føles sååååå lenge... og nå er d nesten 14 timer på flyet haha huff eneste ulempen med reisen er den lange flyturen hjem. Og sitte i SÅ mange timer tar knekken på ryggen! Å gå fram og tilbake i midtgangen i et trangt fly er ikke akkurat optimalt heller. Men men sånn er det bare :)

Jeg er SÅ klar!

 • 06.07.2017, 16:40

Hallaisen bloggen!

I går dro mannen på jobb og jeg skulle jobbe kveld selv, derfor ble det ikke noe blogginnlegg fra meg.  I dag har jeg nå vært på jobb og skal nå  bare ordne et par ting før jeg må kjøre til Kopervik. Jonas fikk sitte på med treneren sin ut der i dag siden treningen begynte før jeg var ferdig på jobb. Tenker det blir Mc Donalds på oss på hjemveien..... eller frossen pizza jeg kjøpte med meg hjem idag. 

Nå har jeg bare to arbeidsvakter igjen så er det ferie! Jeg er SÅ KLAR for å reise og alt er på plass når det gjelder det meste. Jeg svever nå i disse dager og jeg er så klar for denne 5 ukers turen hjem til Vietnam. Hjem til mormor og farfar og alle som bor der, men jeg skal ikke mase igjen om hvor mye jeg gleder meg haha. For jeg tror nok alle som kjenner meg eller følger bloggen vet at jeg gjør det.

Jeg ville hvertfall bare stikke innom og gi lyd fra meg slik at dere vet jeg er her. Nå får jeg sette meg i bilen og kjøre hente karatekidden. Så skal vi en tur på en bokhandler og se om han kan finne seg en bok til ferien.  

Sommerfugler i magen!

 • 05.07.2017, 09:40

Jippi! Nå er det onsdag og det betyr at jeg er kommet halvveis til helgen. Guuuu som jeg ser frem til søndag haha kan liksom ikke få tiden til å gå fortere. Faktum har tiden gått himla fort disse dagene. At jeg jobber helt til jeg skal reise er faktisk veldig greit, for tiden går og jeg har liksom noe annet å tenke på da. Jeg slipper å tenke på reisen hele tiden da jeg har jobben jeg må konsentrere meg om. Og det er jo bare trivelig og lystig stemning blant alle på jobb på disse ferietider. Sjefen har det gøy med å terge meg fordi jeg har pakket i flere måneder i følge han haha.... Men til mitt forsvar har jeg bare begynt å pakke for 1 måned siden altså.

Uansett er det kjekt og alle som kjenner meg vet at denne ferien betyr mye for meg og mine. Jeg blir alltid i ekstase og gleden som bobler inni meg kan ikke beskrives. Sommerfugler i magen? Nå har jeg bare i dag og 3 vakter igjen og jeg har også ferdigpakket 3 av 4 kolli som skal sjekkes inn. Alt hjemme er ganske klart og da gubben har vasket og ryddet før han dro på jobb. Da er det bare småting å sjekke før jeg kan låse. En nabo vi hadde før skal passe hus og katten for oss når vi er vekke, så da vet vi at alt er i trygge hender. Alle orkideene mine skal jeg sette oppi tette kasser og fylle godt opp med vann før jeg reiser. Så får jeg håpe på at de fortsatt blomstrer når jeg kommer hjem. 

Pilgrim ring

 • 04.07.2017, 18:53

Denne flotte Pilgrim ringen vant jeg hos Kari Marita sin giveaway. Dette er første smykke jeg eier fra Pilgrim, og jeg syns den er knallfine. Ringen kan justeres og jeg har ringen på langfinger akkurat nå. Jeg venter også på noe fra henne som jeg skal vise dere på bloggen når kommer.

Wishlist for my iPad pro

 • 04.07.2017, 15:00

Innlegg i samarbeid med Rabble

Nå som jeg har fått meg den nye iPad pro trenger jeg et par ting til den. Jeg har absolutt ingen beskyttelse til den nå og jeg er livredd for å ripe den eller knuse an. Jeg har kikket litt på forskjellige tilbehør som jeg ønsker å kjøpe. Denne iPaden kommer jeg til å ha en god stund da jeg faktisk hadde den gamle i nesten 3 år sammenhengende!

Nedenfor er det jeg vurderer å kjøpe til iPaden, og hos NetonNet får man fri frakt også nå.

Apple Pencil til iPad Pro modellene
Apple Pencil har en imponerende nøyaktighet og presisjon på pixelnivå. Pencil gir iPad Pro en ny dimensjon i bruk sammen med den trykksensitive skjermen. Dette gjør at du kan variere tykkelsen på streken, tegne skygger og bruke en mengde kreative effekter - akkurat som med en vanlig penn.Smart keyboard for 10.5 iPad Pro fra Apple.no

Smart Keyboard kombinerer avanserte teknologier i et tastatur som ikke ligner på noe du har sett tidligere. Det er et bærbart tastatur i full størrelse som kobles til iPad Pro med Smart Connector. Bare koble til Smart Keyboard-tastaturet, og begynn å skrive. Og når du er ferdig, kan du folde det sammen til et tynt og lett deksel.TPU back case for iPad Pro fra Ebay

Denne er fra Ebay og som jeg har bestilt. Denne har en åpning på ene siden der smart keyboard skal festes. 

 

The sun has arrived

 • 04.07.2017, 07:20

God morgen bloggen <3

Det er ikke tvil om hvem som er trøtt i dag haha men en tur på badet og litt kaffi gjør underverker! Jeg skal gjøre meg klar for jobb, og da er det bare fire arbeidsvakter igjen. Jeg teller ned dagene nå før avreise, og jeg kjenner det godt at jeg svever disse dagene. Og tiden går så himla fort! Som i går jobbet jeg 15-23 og selvom mange har begynt på ferie så var det travelt. Vakten gikk fort og jeg hadde noe å gjøre på hele tiden. Det er bare godt at denne uken går fort for min del.

I dag skal jeg se gjennom bagasjen .... igjen..... fordele bagasjene litt rundt slik at ikke alt ligger i en. Totalt 90 kg sendebagasje får jeg ha med, men så mye har jeg ikke klart enda. Tror nok jeg havner under 90 kg til tross for jeg har pakket med en bag for moren min som jeg skal ta med for henne. Litt sjokolade skal jeg også kjøpe og gi som gaver. De setter uansett pris på alt gaver de får fra Norge :).

Dårlig samvittighet overfor dem......

 • 03.07.2017, 09:00

Jeg er heldig som får muligheten å bo sammen med familien når jeg er i Vietnam. Hver gang jeg er hjemme bor jeg hos mormor. Hun blir 90 neste år folkens! Hun bor hjemme enda med hjelp fra sine barn, og det er leid inn en pleier som bor fast hos dem. Å få bo tett opp med dem i tiden jeg er hjemme er en herlig følelse. Du får en helt annen feeling og det er helt annerledes enn å bo på hotell. Det blir mye mer nært og personlig. Du får oppleve livet til dem på nært hold hver dag. Hvordan de har det i det daglige og du får den sanne inntrykket av livet til dem.

Jeg setter veldig pris på at jeg og min lille familie her i Haugesund får oppleve alt dette. Og jeg er glad at alle mine tanter har stått sammen og forsørget hverandre slik at de den dag i dag fortsatt har huset. Huset som er hovedplassen der alle kommer til når de reiser hjem. Et holdepunkt. De lever ikke i luksus, men de lider ikke noe nød. De har så de klarer seg. Noen klarer det bedre enn andre, mens noen må slite mer for å tjene penger til livets opphold.

Huset på bildet er der jeg og min familie skal bo i de 5 ukene vi er der. Som dere ser er det ikke noe luksus og flott. Det er smalt, trangt, dypt og høyt opp for det er over fire etasjer. Men ikke døm etter utseendet på huset. Inni er det veldig greie rom. Rene og ryddige rom i alle etasjer. Toalett og badene på hver etasje er også veldig greie. På utsiden ved inngangen har tante og onkel en liten hjemme kiosk. Her sitter de fra 7-8 tiden til 22-23 på kvelden og selger småting. De blir ikke rike på dette for det dekker kun til livets opphold. Det dekker til mat og de utgiftene de har i måned. De kan ikke unne seg noe som helst som å gå på kino, ut og spise eller kjøpe seg nye ting de ønsker.

Jeg får ofte dårlig samvittighet når jeg er der fordi jeg bruker så mye penger. Pengene flyr. Alt er så billigere der enn Norge! Men jeg tenker alltid på dem. Jeg kjøper hjem gaver til dem, jeg kjøper alltid varer de selger i kiosken, tar de med ut og spanderer middag på dem. Tar de med på tur når det er mulig for dem å stenge kiosken. Jeg gir dem penger for tapt inntekt når de må stenge en dag. Mormor bor i distrikt 8 som er en av distriktene i Ho Chi Minh som er fattig. Hele Ho Chi Minh er delt inn i distrikter.

På min fars side som er i distrikt 1 har de det bedre. Der har de mer ressurssterke familiemedlemmer. Foreldrene mine blant annet. De bor der når de er hjemme i Vietnam. Og farfar og tante og hennes mann bor der fast. De er høytutdannet og har gode jobber. Derfor klarer de seg et hakk bedre enn min mors side. Grunnen jeg ikke bor der er fordi det ikke er plass til min familie når de selv er der. Og nå i sommer kommer det også andre familie dit.

Jeg kommer til å blogge og vlog som blir lagt ut på Youtube denne turen. Jeg vil ta dere med på min reise sammen med mine nærmeste, og vise dere hvordan livet er der og hva vi skal få oppleve på ferien.

Ugler i stuen

 • 02.07.2017, 21:00

Det er ingen hemmelighet at gubben i huset er vaskoman. Han er vel kanskje også den eneste i huset som stadig finner noe som må gjøres. Og vi i huset kan takke ham for at han er så patentlig av seg. Alt har sin plass og han er alltid overalt i hjemmet og ordner opp. Han er vår husfar når han ikke er på jobb, og derfor pleie vi å erte han for å være James the Butler haha.

Men personlig er jeg veldig glad for at jeg har en mann som er så ryddig. En mann som syns det er greit å ta et tak i hjemme og hjelper til med husarbeid. Jeg vet jeg gjør lite men jeg setter pris på at han er som han er. Jeg er med og hjelper det jeg kan, men når han har fri fra jobb så har han totalt jobbfri. Mens jeg jobber uansett om han er hjemme eller ikke hjemme. Da faller det på en måte naturlig at han får gjort mer husarbeid enn meg.

I dag har både jeg og han tatt en liten opprydning i skuffer og skaper. Jeg har også filmet hele huset slik at jeg har alt på en videoklipp. Alt som vi har i huset da alt har en verdi for oss. I tilfelle innbrudd eller brann osv. Så er det greit å ha bevis på hva du har for en kan ikke huske på alt en har i hjemmet. Når han først er i ryddemodus blir jeg også rene ryddomanen!

Jeg finner plutselig ting jeg ikke har bruk for lengre. Ting som faktisk kan kastes men har bare blitt liggende. Etter ferien skal vi ta en skikkelig opprydning på loftet. Få vekk alt som ikke vi skal ha mer. Ting hoper seg opp med årene da alt bare blir stuet opp der. Man tenker at kanskje kidså vil ha det en dag de flytter ut. Men vil de virkelig ha noe av det? Jeg tviler på de trenger noe av det som blir tatt vekk. Så da er det bedre å få gitt det vekk eller kaste det.

I alt jeg har liggende fant jeg to puter jeg har helt glemt vekk. De har nå fått plass i sofa og de gamle kan endelig kastes. Disse to putene ser faktisk veldig søt ut. Jeg liker veldig godt ugler 😊. Jeg tok innerputen på de gamle og stappa de i disse to ugleputene. Må ha litt fylde og tykkelse på sofaputer syns nå jeg 😉.

Vinneren av giveaway ble.......

 • 02.07.2017, 18:10

Heia 😃

Jeg har nå brukt random name picker for å trekke ut vinneren av min summer giveaway. Og det ble Kristina som vant denne gang ☺️ det var en håndfull som hadde meldt seg på. Det vil komme flere konkurranser fremover så følg med på bloggen. Nå reiser jeg til Vietnam om en uke og da kan dere vente dere masse kjekt som jeg kommer til å gi til dere lesere 😉.

Og tusen takk til alle som ble med ❤️.

Maestro by Geir Tangen

 • 02.07.2017, 13:10

Geir Tangen. Navnet hans har jeg hørt mange ganger her hjemme. Jeg visste at han var læreren hun hadde på Håvåsen ungdomsskole, og han skrev krimbøker. Jeg tenkte ikke mye mer på det før jeg leste en flott anmeldelse fra en venn på Facebook. Han hadde skrevet så fin melding til forfatteren, og jeg tenkte hvorfor ikke prøve meg på en krimbok. Jeg elsker å lese bøker og jeg var en ivrig lesehest da jeg var yngre. Thea har også sagt at jeg må lese boken!

Siden jeg ikke ble helt ferdig med bokserien jeg begynte på trengte jeg en ny bok. Og jeg trenger en bok jeg kan ha med under reisen også. Så nå har jeg fått låne denne som jeg skal begynne på i dag. Tangen har også skrevet en oppfølger "Hjerteknuser" som jeg har fått lånt også. Blir jeg ferdig med boken før jeg reiser har jeg hvertfall neste bok jeg kan ta med 😉. 

One more week......

 • 02.07.2017, 10:10Hallaisen bloggen!

7 dager igjen bare..... nøyaktig 7 dager til så er jeg på vei til Haugesund lufthavn folkens. Da begynner den lange reisen til mitt andre hjem. Der er det mange som gleder seg enda mer for å treffe oss igjen. To år siden sist de traff oss og jeg kommer til å trippe denne siste uken på jobb. Men dette er også en viktig uke for meg siden jeg blir vekke i fem uker. Det er viktig for meg å ha alt klart og legge alt tilrette til min kollega som skal overta jobben min. Siste innspurt før jeg tar en lang ferie, så denne uken skal jeg virkelig stå på alt jeg kan før jeg reiser!

I dag er det Ironman2017 som pågår i Haugesund, og da er det flere veier som er stengt helt til klokken 15:00. Og denne gangen har jeg fått med meg veisperringer og klokkeslett.... slik at jeg ikke går i samme fellen som forrige gang det var ritt i Haugesund! Men det regner uansett også i dag så det blir bare innedag på oss. Nå skal jeg lage meg kaffe og lese litt blogg før jeg skal forberede nye innlegg her på bloggen min <3

Gubben har rosa mobil

 • 01.07.2017, 16:05

Her i huset er det Apple som dominerer når det gjelder duppeditter. Og jeg måtte jo selvfølgelig ta et bilde av alt som er rosa. Til og med gubben sin mobil er rosa haha han visste ikke at mobilen hans var rosa en gang! Og på toppen av det har han også en knallrosa glitter merke på eplelogoen 🙈. Han arvet jo min iPhone 6s da jeg fikk iPhone 7 plus 😆. Og siden han alltid har deksel på sin mobil så han aldri at mobilen var rosa. Nå skulle jeg bare hatt den Macbook modellen som er i rosegold så er samlingen komplett. 

Jeg er foreløpig veldig fornøyd med den nye iPad pro som jeg fikk i går. Vurderer også å skaffe meg Apple pencil også etterhvert 😉. 

allinhaugesund

 • 01.07.2017, 12:05

Jeg følger allinhaugesund på Instagram, og da de la ut den nye Adidas Gazelle var jeg rask med å dra på butikken for å sjekke. Jeg har blitt veldig fan av Gazelle modellen etter jeg kjøpte det første paret hos dem. Nå har de fått inn en ny farge der stoffet er litt lillarosa eller litt lavendel og ROSA lisser! Jeg falt pladask for denne og jeg måtte kjøpe den. Jeg skal bruke disse når jeg reiser neste helg, og så pakke Birkenstock med meg i håndbagasjen. 

 

Kun 45 minutter!

 • 01.07.2017, 10:05

GOD 1 JULI ALLE SAMMEN <3

Så var vi endelig kommet til Juli som jeg har ventet på. Om ni dager begynner sommerferien for meg og ungene. Vi har gledet oss i et helt år nå til denne ferien. Ungene går nå bare hjemme og kjeder seg fordi de ikke har noe å gjøre på disse dagene før vi reiser. Det er jo tragisk at de klager på at de ikke har noe å gjøre på. Mens før sommerferien klagde de på at de er så lei skolen og vil ha ferie! Utskjemte eller? haha De får bare smøre seg med litt mer tålmodighet for disse dagene vil gå fort. For min del har jeg nå frihelg og det betyr jeg har dagen i dag og i morgen fri. Jeg skal så jobbe en siste uke fra mandag til og med lørdag så reiser jeg på søndag. 

Pakkingen er i full gang eller jeg er vel nesten ferdig for dere vet jo at jeg begynte jo for flere uker siden. Nå er det bare småting som skal plasseres i koffertene, og se gjennom at jeg har alt jeg trenger. Eneste som jeg ikke klarer å bestemme meg er håndbagasjen! Skal jeg ha trillekoffert eller ryggsekk haha. Håndvesken har jeg endelig blitt enig med meg selv at jeg skal ha skuldervesken Pochette metis, og ikke den Neonoe. Håndbagasjen som jeg ikke helt kan bestemme meg...... siden jeg fikk iPad pro så tviler jeg på at jeg trenger ha med meg Macbook Pro. Siden iPaden er stor og jeg skal kjøpe smart keyboard til den. Da blir iPaden som en liten laptop på 10.5 tommer, og jeg har mulighet å overføre bilder fra speilrefleks direkte til iPad eller iPhone via wifi på kamera. Og nettbank og alt kommer jeg inn med enhetene, så en stor 15 tommers macbook er egentlig ikke nødvendig. Viktigste er at jeg pakker alt praktisk da transit tiden i Doha videre til Vietnam bare er på 45 minutter nå. 

Fra å ha 1 t 5 min. transit i Doha har de endret ruten slik at det er 45 min transit der. Jeg kommer til å stresse ræva av meg når flyet lander i Doha. Og gudene vet om de lander på tiden! Og det tar jo alltid tid å komme seg ut av flyet og inn til terminalen så sikkerhetskontrollen. 45 minutter. Halleluja! HAHAHAHA Kontrollfreaken meg på tur med så knapp tid fra landing til boarding igjen..... vet ikke hvordan dette vil gå jeg!  

Om meg

Tone V. Vinningland

Just an ordinary girl living my life in a small town <3

Blogglisten Follow

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no