hits

Jeg klarte ikke fristen!

 • 31.03.2017, 18:00

Denne Mariusgenseren har jeg strikket til sønnen min tidligere i år. Det er også første gang jeg har strikket en genser til han. Men egentlig er det genser nr. 3 jeg har strikket av Marius. Den aller første Marius strikket jeg til datteren min som fikk i modellen rundt bærestykke. Så var det mannen min som fikk til sin 50 årsdag helt lik den Jonas har på seg, bare i voksen størrelse da så klart. Så ønsket eldste datteren vår Marius også i standard fargene, og jeg satte jo selvfølgelig i gang med strikkingen. Jeg er ferdig med for- og bakstykket og 1 arm er ferdig. Men halvveis i arm nr. 2 fra 1 mars da jeg fikk satt på gel-negler har jeg ikke rørt strikketøyet! Jeg fikk rett og slett ikke til å strikke med de lange neglene haha så jeg har bare latt være. Jeg har tatt en lang pause fra hele strikkingen, og nå er det på tide å gjøre noe med det!

Jeg har fått fikset neglene og nå tenker jeg at det er litt lettere å holde strikketøyet. Så jeg må bare få farten opp og strikke ferdig hennes genser for å levere den til montering. Hun får bruke den til høsten da for planen var egentlig å ha den ferdig før 10 mars hahah noe jeg absolutt ikke har klart! Og jeg som har min egen Marius som er kommet halvveis også, samt jeg skal hjelpe å strikke en til søskenbarnet mitt også. Jeg får sette meg en ny tidsfrist på hennes genser innen påskedagene så må den være ferdig. Det er jo knallgøy å strikke :)

Bildedryss 2017 del 2

 • 31.03.2017, 13:00Norheimskogen ❤️

The end

 • 31.03.2017, 09:20God morgen bloggen 💕

Faktisk siste dag av mars i dag gitt! To uker igjen til påske og det betyr at det blir mer og mer travelt for mange. Mange skal sikkert til fjells eller reise vekk, og da trenger de å handle inn matvarer. Jeg er forberedt på hektiske dager nå frem mot påsken. Jeg skal ikke noe spesielt i påsken siden jeg har arbeidshelg da. Det blir nok bare være hjemme med ungene og slappe av. De har jo påskeferie og mannen er heller ikke hjemme. Satser på det blir noenlunde bra vær slik at vi i det minste kan gå tur da.

Denne helgen har jeg arbeidshelg samt jeg skal ta varetelling, så det blir bare jobb denne uken. Håper jeg skal få unna alt på jobben denne helgen så er alt klar for påskerushet ☺.

Det ringer snart på døren min

 • 30.03.2017, 18:00

Kroppen er slapp og hodet er tom for tanker. Det merkes og kjennes godt at noen straks kommer og ringer på døren min. Min personlige venn som straks melder sin ankomst. En gjest jeg ikke liker fordi gjesten sliter meg ut .... spesielt følelsesmessig. Jeg vil grine, jeg vil skrike, jeg vil slå, jeg har vondt.... tror jeg bare skal krype meg ned i sofa og blokkere alt. 

Dere får nyte gårsdagens bilder her til jeg kommer sterkere tilbake ❤️. 

En oppgitt gubbe

 • 30.03.2017, 11:00

Meg: Kan du ta bilder for meg?
Gubben: Har eg noe valg da?
Meg: NEI!
Gubben: Hmmmffrrr....
Meg: Eg ska bare sette meg her eg så skal eg stilla kameraet klar te deg. Sånn nå er kameraet klar!

Gubben tar kameraet og stiller seg litt på avstand og skulle til å knipse i vei ........

Meg: Heyy.... koffor går du så langt vekk?
Gubben: Eg må jo det for å få hele deg med på bildet!
Meg: NEIIII det er ikkje eg du ska ta bilde av kjæra deg! Det er bare hånden min du ska ta bilde av ....
Gubben: JIIISEEES !!?!!%%&$%$%%

HA HA HA HA

Dokke skjønner vel koffor gubben ble ganske så oppgitt 😆.

#negler #negledesign #skjønnhet #velvære #foto #idealofsweden #mobil #phonecase

Morning picture

 • 30.03.2017, 07:00


 

Ha en strålende flott torsdag alle sammen ❤️

Nå tar jeg kveld

 • 29.03.2017, 22:00

Nei, nå tar jeg rett og slett kveld! Etter nesten fire timer inn og ut av bilen, og kjøring overalt mens jeg og gubben ventet. Nå er jeg endelig hjemme og har nå sett gjennom alle bildene som ble tatt i dag. Det ble mange gode bilder som jeg skal dele med dere litt og litt i løpet av i morgen. Jeg elsker å ta bilder når det er fint vær ute, og jeg prøver med stadig på Photoshop. Helst liker jeg å redigere minst mulig så lenge bildene ble bra 😉. Dette bildet her sier jeg nå takk for i dag så snakkes vi igjen i morgen. 

Vi tok helt feil av tiden

 • 29.03.2017, 20:10

God kveld bloggen ❤

Klokken 16:30 kjørte vi Jonas ut til Kopervik for karatetrening kl. 17. Og vi har kjørt på tur i mellomtiden til Skudneshavn og Åkra. Bilder kommer senere.... vi trodde han var ferdig 19:30 så vi kjørte tilbake til dojoen litt over 19. Og vi ventet og ventet og klokken nærmet seg 19:50. Fortsatt ingen Jonas som kom ut før jeg kom På! Herregud han er jo ikke ferdig før 20:30 på onsdagen! Hahahaa så vi vandrer enda rundt i Kopervik ......... 😂 så feil kan man ta av tiden!

Solo eller Kvikklunsj?

 • 29.03.2017, 15:30

Sjekk her folkens!

Er du glad i å strikke må du lese videre for nå har du muligheten å vinne enten en Solo eller Kvikklunsj strikkepakke. Men det er ikke jeg som deler ut premien 😉 du må nemlig klikke deg inn på MediaKaos sin blogg. Tone Iren er eieren bak MediaKaos bloggen, og hennes blogg har jeg følgt nesten fra den tiden jeg begynte å blogge (sept.2015). Hun er super kreativ og lager utrolig flotte ting som jeg bare kunne drømt jeg kunne laget selv. Det er nesten at jeg sitter og blir misunnelige på barna hennes som får så mye selvsydde klær osv. hihi 

Men tilbake til konkurransen!

Klikk deg inn 👉🏼 HER og følg stegene for å være med i trekningen. Jeg krysser ihvertfall fingrer og tær for jeg har veldig lyst å vinne den Solo strikkepakken 😍.

 Bildet er lånt med tillatelse av MediaKaos

New nails from Kalinka Beauty studio

 • 29.03.2017, 13:10

Da var jeg blitt neglefin igjen 😍

Jeg hadde time i dag kl. 9 og jeg kom sikkert 5 minutter for sent pga. jeg ikke fant ut hvor studioet lå hen. Gubben kjørte meg og vi så på Google Maps og den viste oss ganske merkelige veier. Jeg visste ikke at Kalinka Beauty studio hadde flyttet til nye lokaler, men da jeg fant bygningen den var i måtte jeg bare le. Det var selveste daglig leder som tok i mot meg i dag. Hun fikset neglene mine på litt over en time, og neglene mine er nå mer naturtro enn de jeg hadde. Jeg valgte å prøve litt mer oval form på tippene denne gangen. Jeg syns det er veldig uvant nå siden jeg har vent meg til de andre i fire uker. Uansett er jeg veldig fornøyd med resultatet og servicen de har på Kalinka Beauty studio. Hyggelige damer som er proffe på det de gjør, koselig lokale var det og. Så til dem kommer jeg til å gå igjen om en måned ❤️. Om du bor i Haugesunds område og ønsker deg flotte negler uansett om det er på dine egne negler eller forlengelse eller du bare ønsker manikyrpleie osv. anbefaler jeg dere å prøve Kalinka Beauty studio. De holder til i HI-FI bygget i Haugesund sentrum, Kirkegata 130.

(Og btw. dette innlegget er ikke sponset)#negler #negledesign #kunstige #gelnegler #skjønnhet #mote #velvære #studioOg et mobilbilde da rett etter jeg var ferdig 😀.

Minien er til salgs!

 • 29.03.2017, 12:10

Yeahhh  🚘

Nå er Minien til salgs folkens! Altså min Opel Corsa 2004 med automatgir og bensin.

Bor du i Haugesund og trenger en liten og nett bil så er denne et kupp. Kun to eiere og kjørt bare rett under 64.000 km. Vanlige bruksmerker er det selvfølgelig med en eldre bil som dette. Eu-godkjent er den til mai 2019.

Klikk inn på linken nedenfor for å komme direkte til Finn.no der jeg har lagt den ut for salg 😉.

 https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=93418244&fks=93418244
 

En eksplosiv morgen

 • 29.03.2017, 08:15I dag våknet jeg brått på av alarmen på mobilen til gubben! Helledussen som jeg stokk da den slo seg på. Volumet på mobilen hans er alltid på maks, og når alarmen går er det rene flyalarmen. Jeg trodde jeg skulle få sove litt til før jeg skal ut på Kalinka Beauty studio, men det kunne jeg bare glemme. Ikke nok med at alarmen skremte vettet av meg, bestemte magen også å gjøre opprør. Jeg spratt opp av sengen og sprang rett på do som selvfølgelig var opptatt! Heldigvis for at vi har to bad i huset haha for ellers hadde gått gale. Enda kan jeg kjenne at det er noe ulmende i magen, men jeg får bare håpe at det roer ser snart. Hadde vært veldig kjedelig om jeg hadde måtte gå midt i neglepåsettingen 😅.

Nå gleder jeg meg til å vise dere resultatet senere i dag. Jeg har enda ikke bestemt meg helt for hvordan jeg vil ha tipene. Om de skal være firkantet, oval, spiss eller mandelformet osv. Og om jeg skal ha noe glittestøv denne gangen eller bare ha det rent franks manikyr. Det får dere se senere 😉. Bildet i dag ble tatt på søndag i Førde da været var knall.

 • Mat
 • 100 % vegetariansk

  • 28.03.2017, 22:25

  Har dere fått med dere nyheten Meatish 0 % kjøtt? 

  Det er 100 % vegetar kjøtt som er proteinrikt og sunt. Jeg har i kveld laget spicy wok som står i oppskriftsheftet til Rema 1000. Som sagt er jeg ikke noe masterchef, men oppskriftene til Rema er så enkle at til og med jeg klarer det. Denne meatish rå deigen smaker kjøtt, men er ikke kjøtt. Når du steker deigen og den er ferdig stekt får du mengden som er. Det er ikke som vanlig kjøttdeig der det kanskje er en del mindre etter steking pga. det er vann i kjøttet. Her er det like mye deig fra du begynner å steke til det er ferdig. Til denne retten står det 1 pose chop suey saus som jeg syns ble lite. Jeg hadde brukt to pose for å få mer væske til woken og nudlen.

  #mat #hverdag #vegetar #vegetariansk #wok #nudler #grønnsaker #rema1000 #kveldsmat

  Glitterstøv

  • 28.03.2017, 19:05

  1. mars fikk jeg satt på kunstige negler hos Neglebaren på Amanda senter. Dette er gel-negler der de lager tippen direkte på din egen negl og forlenger da lengden. Jeg valgte fransk manikyr som er med den hvite tippen. Jeg har nå hatt dem i 28 dager uten at de har blitt ødelagt eller knekt. Jeg trodde aldri at jeg kom til å klare ha dem på så lenge før de liksom ville knekke eller ramle av. Men disse gel-neglene sitter skikkelig godt og som dere ser har jeg på sånn glitterstøv på alle negler. Uvant var det den første uken for jeg har aldri hatt så lange negler før. Årsaken til jeg valgte å sette på sånne negler var fordi jeg har en uvane å bite negler. Etter jeg satt disse på har jeg ikke bittt en eneste gang, og jeg har blitt flinkere å bruke hanske på jobb. Jeg smører meg også med håndkrem oftere nå enn før. 

  Nå er det som sagt 28 dager siden og dere kan se på bildet nedenfor hvordan de ser ut nå. Neglen har vokst minst 2 mm og neglen har blitt enda lengre. I morgen skal jeg gå å få fikset dem hos en annen negledesigner. Kalinka Beauty studio som holder til midt i Haugesund sentrum. Jeg har hørt masse positivt om hennes studio så nå skal jeg prøve ut henne 🙂. Jeg skal legge ut et innlegg på resultatet i morgen når jeg er ferdig.


  #skjønnhet #pleie #negler #nails #design
   

  Vårfølelse

  • 28.03.2017, 07:19

  God morgen 😍

  Ikke alltid det trengs å skrive så mye ❤.

  Bekken

  • 27.03.2017, 18:00

  Leker litt med lukkertid 📷🖼

  Møte med Brasserie Brakstad

  • 27.03.2017, 10:30

  Tåke er det masse av i dag visst! Her ser dere nesten ikke Risøybroen mens jeg står nede på kaien. Men dere lurer vel på hvor jeg har vært så tidlig en mandags morgen? Jo, jeg har nemlig hilst på eieren av Brasserie Brakstad restauranten her på kaien. Jeg trengte å sjekke opp om alt er på plass når det gjelder konfirmasjonselskapet til Thea. At bookingen og hvordan det skal gjøres er avklart med restauranten. Det er veldig greit å ha selskapet fix ferdig der du kun trenger å legge på bordkort og litt blomsterpynt på bordet. Kaker skal få ta med selv så det letter litt på kostnadene da det er dyrt å ha selskap slik. Men de er konfirmant bare en gang i livet. Men nå er de praktiske tingene ordnet så da er det bare å glede seg til neste måned :)

  Ganske grått og trist i dag i forhold til hvordan været var i går hihi, men så er det også mobilbilde så det blir ikke like bra som speilrefleks.
   

  Last week of march

  • 27.03.2017, 08:30  Så var det en ny uke igjen og siste uke av mars måned. Det er også mye lysere på morgenen som gjør det lettere å stå opp. Kjekkere for ungene også som skal opp og på skolen. Men det er også tungt å komme seg opp etter helgen. Litt trøtt er jeg nå siden jeg sto opp tidlig i dag enn det jeg hadde trengt. Grunnen til jeg må opp tidlig er fordi jeg skal møte ei dame klokken 9 i dag. Vi skal snakke om diverse ting som jeg skal fortelle dere om i et senere innlegg. For nå må jeg nesten gjøre meg klar for å gå 😉.

  Sommertid

  • 26.03.2017, 21:30


   

  Natt til i dag ble tiden skrudd frem en time og det betyr at vi er kommet over på sommertid. Nå er det bare å la våren og sommeren komme. Rundt omkring er det mange krokuser og snøklokker som har blomstret. Og jeg fant noen da jeg var en liten tur på Førde sentrum.

  #outfit #tur #biltur #sommertid #krokus #blomster #sommer #sol #våren

  Førde by

  • 26.03.2017, 18:00

  Plutselig ble det knallvær og da ble det en biltur der ferden endte ut på Førde :)   

  Vårbukett

  • 26.03.2017, 17:30  Flotte blomsterbukett mannen fikk fra søskene sine i går ❤️. 
  Det passet så fint inn der etter vi fikk ryddet og alle møblene kom på plass igjen. 

 • Mat
 • Menyen og en takk til kokkene

  • 26.03.2017, 15:30

  Jeg må bare få skryte av to personer som har gjort en kjempe jobb for at festen ble så vellykket i går. Hadde jeg ikke hatt hjelp av dem og alle i familien min, ville det ikke vært så god mat å servere. Jeg er håpløs når det gjelder å lage vietnamesisk mat, og jeg bryr meg ikke om at folk vet om det. Jeg er super heldig som har familie som stiller opp og hjelper meg. 

  Vårruller og stekt ris har søsteren min laget, og crabstick suppe & reke salat a la vietnamesisk vis har hennes svigerinne laget. Jeg fikk ikke sjans å ta bilde da maten kom på bordet i går, så da ble det en liten leftover fra i går dere ser her. I skrivende stund så er restmaten spist opp så det er sagt 😄. Maten smakte fortreffelig og alle skrøt av maten. Jeg er veldig glad for nå har jeg endelig fått til en fest der jeg har servert vietnamesisk mat til hans side av familien. For jeg vet de ønsket å få prøve en gang i fremtiden, og nå har jeg endelig fått ønsket oppfylt - med hjelp av disse to damene som har laget maten 😍.   

  The day after party

  • 26.03.2017, 12:45

  Hei hei alle sammen 😍

  Jeg må si at formen i dag er topp og jeg har ikke følt meg bedre som nå på lenge! Festen i går med våre nærmeste familie gikk over all forventning. At alle kunne komme og møtes samlet på en plass slik som i går har det ikke skjedd før. Alle de nærmeste på hver side av familien samlet for første gang slik med god mat og drikke og steming - nei, det er bare ubeskrivelig flott! Alle hadde det koselig og stemningen blant familiene var bare tipp topp ❤️. Og det som er enda kjekkere er faktisk at om en måned så treffes alle hverandre igjen, for da er det konfirmasjonen til Thea. Og etter Thea sin så skal vi dra til Egersund i hennes søskenbarn sin konfirmasjon. Det gleder jeg meg virkelig til 🙂.

  Nå har jeg og mannen samarbeidet om ryddingen, og vi er nå ferdig med alt. Alt går så fort når man er to om jobben 😅.  Jeg skal legge ut et innlegg senere på hva gjestene fikk til mat. Bildene må bare redigeres litt hehe.....

 • Mat
 • Suprize cake

  • 25.03.2017, 19:00

  Dataspill, spillkonsoller, mobilspill eller nettbrettspill - det er ikke bare for unger. Siden mannen min er hekta på Hay Day spillet tenkte jeg måtte gjøre noe morsomt ut av det. Jeg fikk bestilt denne kaken fra Mesterbakeren med egen bildetrykk på. Kaken er med marsipanlokk og krem med bringebærfyll. Kan tro en som ble litt rød og lo godt da han fikk se kaken 😆.  #kake #bursdag #hayday #marsipan #bakeri #konditori

  What to wear

  • 25.03.2017, 16:30


  Nå er jeg klar for party 🎉

  For å være ærlig med dere har jeg skiftet sikkert 3 antrekk før det falt for denne kongeblå kjolen. Denne kjøpte jeg til min 30 årsdag i 2011, og jeg er glad den enda passer. De tre andre kjolene jeg prøvde var enten blitt for liten eller så føler jeg det ikke passet for en 50 årsfest. Det er merkelig at når en skal kle oss så er det liksom aldri noe å ha på. Typisk jente/ dame dilemma dette! haha 
   

  Forberedelser

  • 25.03.2017, 12:30

  Nå har jeg og mannen farta inn og ut av huset for å gjøre de siste innkjøpene før festen i kveld! Han har kjørt meg rundt for å hente kaken, handle inn litt forskjellige ting som skal være til maten som kommer senere i kveld. Jeg er så heldige som har ei storesøster som elsker å lage mat, og hennes svigerinne som også kunne lage mat til festen. Jeg setter så pris på dem at de ville hjelpe meg å lage mat til festen, og vietnamesisk mat som jeg vet hans familie har ønsket å få. Så i dag skal det bli masse god mat og drikke til gjestene som kommer ❤️. Litt pynting av stuene og kjøkkenbordet har jeg satt fram det som trengs til maten osv. Man feirer bare 50 årsdag en gang i livet og jeg er så glad at alle hans søsken og min familie kommer.

  Det jeg har igjen å gjøre er å stryke skjorten til bursdagsbarnet! Noe jeg selvfølgelig hater å gjøre haha - det er så kjedelig å stryke og når du har en strykejern som er noe drit gjør det bare verre 😜.   #fest #party #mat #selskap #familie #kos #helg #pynt #

  The ocean

  • 25.03.2017, 10:00

  Min favorittplass å ta landskapsbilder er her ute på Åkrasanden ❤️

  Uansett når på året er det en nydelig plass å ta bilder. Det er noe med plassen som jeg liker godt. Kanskje det er utsikten og lukten av frisk hav som gjør det. Jeg liker meg godt her ute ...... kanskje jeg kommer til å flytte der en gang i fremtiden når jeg blir gammel? hihi

  Tatt med Canon EOS 6D + Canon EF 24-70mm  #hav #strand #foto #åkrasanden #favoritt #landskap #utsikt #canon #bilder

  Vårtegn

  • 25.03.2017, 07:30

  God morgen bloggen ❤ Finally en bedre natt uten grufulle drømmer! I natt har jeg vært på sightseeing en eller annen plass i verden. Masse bilder ble tatt men jeg aner ikke hva jeg tok bilder av hahaha. Uansett var det godt det ikke var noe ekkel drøm denne gang! I går ble jeg inspirert av krokusbildene til Toini at jeg måtte finne noen selv 😍. Så dagen starter med herlige krokusbilder som kan ta oss inn i våren ☀.

 • Mat
 • Boller rett fra ovnen

  • 24.03.2017, 22:00

  Når de blir bakt av din egen datter ❤ Thea har bakt boller til oss i dag, og disse smakte fortreffelig godt! Herlig å komme hjem etter 8 timers vakt til helt fersk nystekte boller.

  Prepare for party

  • 24.03.2017, 16:00

  Her er hva jeg har planlagt for morgendagen! Mannen ble 50 år i februar i år og pga. diverse årsaker kunne vi ikke ha fest før denne helgen. Vi har invitert alle søsken på hans side og min side. Og vi skal ha en stor 50 årsdagfest i morgen. Alle tre søskene hans kommer fra Egersund og Sævareid - noe vi gleder oss utrolig til. Vi er veldig glad for at de ville komme og sammen med mine foreldre, søster og søskenbarn skal vi rocke det skikkelig! Mer oppdatering på tiden før partyen braker løs kommer på bloggen etterhvert 🎉
  #party #selskap #fest #50year #familie #kos #hygge

  Nightmare from hell

  • 24.03.2017, 09:05

  Jeg vet ikke hva som er galt med meg for tiden! 

  Netter med mareritt har ødelagt nattesøvnen min flere ganger på kort tid. Mareritt verre enn helvete og så grusomme at det bare er vondt å huske. Problemet mitt i tillegg er at jeg husker godt hva det gikk ut på. Jeg trodde jeg kunne få en god natt søvn endelig..... men neida, mareritt kom igjen i natt! Slike netter tapper meg så mye for energi på dagen, og jeg sitter bare og gjesper. Nå prøver jeg desperat å få i meg kaffi og litt mat før jeg må kvikne til før jeg skal på jobb. Jeg må bare prøve å ikke la marerittet gå helt inn på meg for det er tross alt uvirkelig. Jeg må fokusere på det som skal skje i morgen heller..... og det får dere vite på bloggen senere i dag 😍.


  #fredag #friday #helg #snarthelg #weekend #jobb #mummi #mummikopp #mummitroll #blomster #flower #godmorgen #kaffi #nightmare #mareritt #søvn
   

  Håp på en god natt

  • 23.03.2017, 22:20  En fin torsdag er straks over og loppekassen kaller ...... håper natten min blir bedre enn natten som var. Flere ganger på kort stund har jeg hatt bad dreams, elendighet og dreping er noe av det jeg ser i drømmen. Og jeg våkner  av redsel fordi drømmen føles så ekte. Merkelige greier det med søvn og drømming ......

  Vindkast

  • 23.03.2017, 17:30

  Nydelig ettermiddag ute ved Åkrasanden på Åkra ❤️ samt en liten photoshoot of course i det fine været. Nydelig vær men det var mye vind da! I dag tok jeg også med Canon 50mm linsen som jeg ikke har brukt på en stund. Kameraet ble tusen ganger lettere med denne linsen enn 24-70mm linsen! Personen som har tatt bildene er ingen andre enn min kjære mann 😍.  #photoshoot #fotografering #foto #outfit #åkrasanden #kopervik #ettermiddag #bilder #blogging

  Bildedryss 2017 del 1

  • 23.03.2017, 12:00

  Bildedryss av forskjellige motiver jeg har tatt i år ❤️

  Alle bilder er tatt med Canon EOS 6D + Canon EF 24-70mm
  #foto #canon #natur #bildedryss #fotografering #hobby #landskap #haugesund

  My little lazy cat

  • 23.03.2017, 08:00

  Dette er Pjusken, vår familiemedlem på fire bein - hun er ei bestem ung dame og vet akkurat hvordan hun vil ha det! Hun har fått katteluke og blitt chippet slik at hun kan komme og gå slik hun ønsker i kjelleren. Etter hun fikk katteluken har hun blitt utrolig LATE haha hun ligger stadig i sengen sin og sløver. Det er ikke mye hun gidder å gå ut lengre etter hun kan gå inn og ut som hun vil. Hun er vel en anelse rund også da hun er så bortskjemt av oss. Matskålen er aldri tom ...............

  #husdyr #pus #katt #pusekatt #glad #familie #cat

  Det verste var å forlate barna..........

  • 22.03.2017, 20:15


   

  I samarbeid med Rabble har jeg valgt å fortelle dere en historie om min personlige opplevelse som har satt sine spor i meg. Det er noe som jeg virkelig engasjerer meg for og ønsker å la folk få vite om akkurat denne organisasjonen.  Historien går tilbake til sommeren 2015 der jeg, mannen min og 3 av barna våres var på ferie. Jeg håper dere vil ta dere tid å lese om opplevelsen og bilder som blir brukt i innlegget er lånt fra barnehjemmets egen hjemmeside og Facebook side. 

  Sommer 2015 var vi på ferie i Vietnam. Vi fikk oppleve utrolig masse på turen, men det som gjorde mest inntrykk på oss var da vi besøkte et barnehjem. Før vi dro på besøket hadde vi handlet inn masse varer som ris, melk, bleier og diverse hygiene ting som vi tok med. Alt vi hadde med kom på rundt 1000 norske kroner - og det var utrolig mye varer vi fikk for pengene.

  Vi ankom barnehjemmet og ble møtt av ei veldig vennlig dame. Hun fortalte at barnehjemmet ble til av ei Buddhistisk nonne som har viet og ofret alt hun eide for å bygge opp et tempel, bygge opp et hjem for å hjelpe disse stakkars barna. På barnehjemmet hadde de ca. 50 unger fra baby til 6-7 årsalderen. Disse barna er barn som ble forlatt ved fødsel og på gata. Barn som foreldrene ikke vil ha og barn som har mistet sine foreldre. De kaller seg "Mai Am Tinh Thuong" som på norsk kan oversettes til "Et kjærlig hjem". Når de ble eldre ble de sendt til et større tempel som lå litt lengre vekke fra byen Ho Chi Minh. Der fikk de en trygg plass å vokse opp til de fylte 18 år gammel. Da måtte de gå videre alene og prøve klare seg selv. Mens hun snakket kunne jeg høre masse barnestemmer lengre oppe. Jeg stod der og prøvde få med meg alt hun sa, og samtidig måtte jeg være tolk for mannen og ungene. Da det bare er jeg som kan vietnamesisk måtte jeg oversette alt som ble fortalt. 

  Etter litt informasjon og gavene vi hadde kjøpt ble tatt inn fikk vi endelig komme til barna. Det første som møtte meg var synet av alle disse små barna som sprang rundt bak et gitter. Et rom som var høyt over taket med to vegger, og noen vinduer og et gitter som minnet meg mer på et fengselsrom enn et oppholdsrom. Da barna så oss hylte de alle av glede - det var veldig overveldende følelse jeg fikk da alle ungene kom stormende mot oss. De rev og slet i oss alle og ville ha vår oppmerksomhet. Alle de små armene som strekte seg opp for de ville vi skulle bære de opp. Holde rundt dem, bysse med dem. De var totalt hungersnød på nærhet og kos. Jeg ble helt satt ut der jeg stod. Til og med ungene mine ble omringet av disse stakkars barna! Både Thea, Jonas og Tobias gikk rundt der med hver sitt barn samtidig som de hang på bena. Du kunne virkelig se at disse barna manglet kjærlighet og omsorg. Jeg fikk så vanvittig vondt inni meg. Den lille gutten jeg holdt foran brystet mitt, klamret seg fast på meg som han var livredd jeg skulle slippe tak. En annen jeg hadde på den ene hånden holdt på å sovne i armkroken min, mens en annen lå oppå bena mine og lekte. Jeg kunne bare ikke fatte at hvorfor noen kan forlate sine barn slik. Hvordan kan de gi fødsel til et barn og så forlate barnet slik? Finnes det ikke menneske i dem? Hvorfor??

  Det verste med besøket var da vi skulle gå. Det må være det tøffeste og sterkeste opplevelsen jeg har vært med på. Å forlate diss barna..... Vi måtte gå en og en ut av "bingen" for å ikke oppskake barna. Dere aner nok ikke hvor stor den klumpen i halsen min var, og hvor grusomt vondt det var inni meg da jeg måtte gå fra dem. Tårene presset seg på og for hver skrik og hyl fra barna var som tusen knivstikk i hjertet mitt. Å måtte slite og rive barna vekk fra meg, fordi jeg måtte gå, var helt for jævligt - unnskyld språkbruken - men det er ikke noe annet mildere ord å beskrive hvordan det føltes.

  Vi leser om krig, fattigdom og elendighet hver eneste dag. Men når du får oppleve noe slikt rett i fleisen, det er sterke saker det! Det kan ikke sammenlignes med å bla i en avis! Dette er en opplevelse som setter sine spor i deg som person.

  Barnehjemmet har egen nettside om du har lyst å klikke for å se bilder og aktiviteter de har:

  Mai Am Tinh Thuong Tam Duc eller facebook siden MATT Facebook

  Som der skjønner så har besøket satt dype spor i meg. Hver gang jeg er innom og ser på bildene får jeg helt vondt langt inn i hjerteroten! Om ca. 4,5 måneder skal jeg og familien reise til Vietnam på ferie. Og jeg har allerede planlagt et nytt besøk i juli der jeg skal donere penger og varer til barnehjemmet. Hver krone og hver hverdagsprodukter de kan få er med å hjelpe dem for å få en tryggere liv ❤️.


   

  Mystikk

  • 22.03.2017, 18:15

  Duftpinner kjøpt på FEEL butikken på Markedet <3

  Husk gå inn HER og send meg spørsmål :)

  Jeg hadde satt stor pris om du ville det :)

  #duft #duftpinner #feel #newin #shopping

 • Mat
 • Ska me ha løvetann til middag?

  • 22.03.2017, 15:45

  HAHA

  Ja, kommentaren kommer fra minstemannen i huset. "Ska me ha løvetann te middag mamma????" - og jeg vet ikke hva jeg skal svare gutten! For jeg aner rett og slett ikke hva det der grønne salaten heter på norsk. Eller hva slags salat eller grønnsak det er en gang! Jeg fikk bare vite at jeg kan bruke den og lage wok så da bare kjøpte jeg det. Mine matkunnskaper er ikke noe å skryte av heller så jeg og syns dette ligner på løvetann. Men forhåpentligvis smaker det godt for her har jeg bare kuttet opp grønnsakene og woket dem sammen med strimlet svinekjøtt. Kokt ris har vi til woken ...... mens ungene skal få rester fra i går for de får jeg ikke til å spise dette 😆.

  #mat #middag #wok #grønnsaker

 • Mat
 • White Mocca

  • 22.03.2017, 13:45


   

  Først av alt må jeg få beklage bildekvaliteten ....... jeg liker ikke å ta bilder med blits og da går det utover kvalitetsinntrykket når det er tatt under lav belysning. Men det får våge seg hehe. Jeg var på Matbaren Brakstad på Markedet senter og spiste lunch med søskenbarnet mitt. Vi hadde hver vår panini med kylling og jeg hadde en white mocca mens hun hadde en Frappe. Vi snakket og hadde det hyggelig sammen på kafe. Etterpå gikk vi en runde på senteret og så en tur i gågaten. Strålende sol da vi startet dagen og plutselig snudde været totalt til grått og sludd. For så rett etter blå himmel med skyer og solen som skinner! 4 årstider kom bare på under en time HAHA tragisk men slik er været her på vestlandet.

  Ask me anything

  • 22.03.2017, 12:15

  Jeg tenkte å kjøre i gang en spørsmålsrunde her på min nye bloggnavn, da jeg har vært vekke fra blogg.no en stund. Og da er det jo lettest om dere lesere kan få stille meg spørsmål. Spør meg om alt det dere måtte lure på og jeg skal svare så godt jeg kan. Lettere da å bli bedre kjent med meg enn at jeg skal skrive en lang innlegg om hvem jeg er osv. Så har du noe du lurer på både nye lesere og dere som alltid har følgt meg - fyr løs og spør meg. Ingen spørsmål er for dumt å spør for jeg svarer selvfølgelig om jeg kan svare :)   

  Viktig å kose seg

  • 22.03.2017, 09:15


   

  #godmorgen #onsdag #blogging #kafe #kos #nytelivet #familie  God morgen alle sammen :)

  Til en forandring er det solskinn her i Haugesund i dag, og det er tommel opp! Håper bare at været vil holde seg like fint utover dagen også. Jeg har fri i dag og  det skal nytes med min faste aktivitet jeg har. Nemlig gå på kafe og kose meg hihi om det er alene eller med noen jeg er glad i. Det er blitt en vane jeg har hver gang jeg har fri for det er viktig å unne seg noe utenom det vanlige hektiske hverdagslivet. Viktig å kose seg når man kan <3

  Så i dag har jeg en kafeavtale med min søskenbarn. Vi skal kjøre ned til Haugesund sentrum og gå litt i sentrumsgatene før vi skal på Matbaren inne på Markedet. Det blir koselig :)

   

  Tenn lys

  • 21.03.2017, 22:50

  ...........

  Til alle der ute ❤ husk det allltid er noen som bryr seg om deg.

  Grey morning

  • 21.03.2017, 07:20

  Fuglene kvitrer for full hals mens trafikken suser forbi. Det er vel en sikker tegn på at våren er rett rundt hjørne. Men været er like grått og trist enda! Jeg gleder meg til den dagen en kan våkne til skinnende sol og varme. Det er lov å håpe 😍. I dag er det straks jobb på gang før det er nok en ettermiddag ute på Kopervik med guttungen.

  Ønsker dere alle en flott tirsdag ❤.

  Snap me

  • 20.03.2017, 23:55

  Add and follow me on Snapchat 😍 tvilling81

  Er du en ivrig snapper så add meg så får jeg added deg tilbake 👍. I my story vil du få med deg alt mulig rart gjennom hverdagen min.

 • Mat
 • Skolebrød fra Haugli bakeri

  • 20.03.2017, 20:50

  Nok en anbefaling her å bloggen! 

  Det er ikke Redbull jeg skal reklamere for her, men skolebrødet som du får kjøpt her på Rema 1000. Det er Haugli bakeri som leverer disse og de er skamgode! En stk. av denne så er du stappamett 😆. Og ja, jeg drikker Redbull så sent haha det er fordi jeg ikke reagerer på energidrikk. Jeg får sove uansett om jeg har drukket det.   #redbull #kveldsmat #kake #energidrikk #mat #søtsaker

  Ideal of Sweden

  • 20.03.2017, 14:30

  I dag vil jeg anbefale dere noe nytt som jeg har funnet etter jeg fikk ny bil. Siden jeg ikke ville feste noe i den nye bilen måtte jeg finne en løsning på hvor jeg skal legge fra meg mobilen. Det har vært en irriterende moment for meg å ikke ha en plass jeg kan plassere mobilen i bilen. Før jeg kom over dette Ideal of Sweden konseptet eller serien. Du kan ta en titt på hjemmesiden til Ideal of Sweden og se selv også 👉🏼 HER.

  Mobilen jeg bruker er en iPhone 7 plus rosegold, og jeg elsker å skifte deksler. Jeg var usikker i starten om jeg skulle skaffe meg denne fra Idea of Sweden eller ikke. Siden jeg liker jo så godt å skifte! Men da jeg fikk forklaring på hvordan dette fungerer var jeg ikke i tvil lengre. Alle case fra denne serien har en magnet på baksiden. I bilen trenger du bare en mobilholder som du kan velge mellom flere varianter, og bare setter mobilen din inntil holderen. Magneten på deksel og holder er såpass sterk at den har ingen problemer å holde mobilen - for det om det er en stor mobil!

  Da jeg var på Telenorbutikken hadde de kun inne et motiv til iPhone 7 plus som dere kan se på bildet mitt. Jeg syns marmor er kjempefint og den passer godt til rosegold modellen. På selve nettsiden til Ideal of Sweden kan du se flere farge og mønster som er til de forskjellige mobilene. Mobilholderen jeg valgte er av den typen du klyper den i mellom vifterillene på bilen. Genialt sier jeg bare!


  #mobil #cover #anbefaling #iphone #apple #beskyttelse #blogging #blogger

   

  Koffein kick

  • 20.03.2017, 10:13

  God morgen bloggen :)

   

  Det er virkelig godt at jeg ikke skal på jobb før klokken tolv i dag! Etter den iskaffe drikken jeg fikk hos foreldrene mine i går var det ikke rart jeg har vært så urolig hele natten. For mye koffein i kroppen for meg som ikke er vane med kaffe. Men godt var det da, ikke noe å si på det!

   

  Ellers skal jeg snart ta en telefon til ei i familien for å avtale helgens forekomst. Hva det er skal jeg oppdatere dere senere 😉.

  Beauty and the beast

  • 19.03.2017, 20:30

  Fredag 17. mars var premieren til Disneys Beauty and the beast filmen, og det er mange som allerede har sett og skrevet om den. I kveld er det endelig min tur å se den! Jeg gleder meg enormt til å se denne filmen da jeg elsker Disney sine filmer. Uansett om det er tegnefilm, animasjon eller med ekte skuespillere. Klokken 20:45 skal jeg og ungene sitte klar i kinosalen med brus og popkorn, og bare nyte filmen sammen ❤️. Mannen syns denne filmen er for barn derfor ville han ikke være med 😆 så da får han som straff kjøre oss og hente oss etter filmen!  #familie #barn #kino #film #disney #beautyandthebeast #kinokveld #kos #familietid

  I'm blue da ba di da bi da

  • 19.03.2017, 18:50

  Vår nye medlem i familien, Smurfen 😉 Som er en Ford Focus Electric 2016 modell i en ganske knæsj farge som lyser godt opp på veien. Ypperlig by bil for oss som kjører mye rundt omkring i byen.   #bil #nybil #sportslig #newin #blogging #blue

  Paddeflat på sofa

  • 19.03.2017, 16:35


  #macbookpro #apple #mummi #mummikopp #lillemy #mummitroll #blogging #blogger #foto #søndag #helg #kos #chill

   

  På fredag var jeg hos legen og fikk noe for senebetennelsen jeg har i hånden. Jeg har tatt det veldig med ro på jobb, og fått hjelp med det tyngste. I dag er hånden et hakk bedre selvom jeg fortsatt kan kjenne at den er litt vond. Siden hånden er sånt som den er tar jeg det totalt med ro i dag. Mannen fikser alt for meg slik at jeg bare kan sløve på sofaen 😆. Neida, han er travel opptatt med ipaden sin mens jeg ligger paddeflat på sofa nå. Om en liten stund skal hele gjengen en tur opp og besøke foreldrene mine. Senere skal jeg og ungene ut på noe uten mannen, men det skal jeg ikke avsløre før i kveld.

  Ha fortsatt en fin søndag alle sammen <3

  So much to catch up

  • 19.03.2017, 14:35

  Heisann ;)

  Nå har jeg blitt enig med meg selv om hvilken design jeg vil ha på bloggen. Det er ikke lett når jeg har mange å velge mellom, men resultatet ble da dette. En stilren og bred design som vil vise bildene mine slik jeg ønsker. Bloggen her nå vil inneholde alt mulig og jeg vil prøve så godt jeg kan å ha en variert innhold. Samt jeg skal prøve å få oppdatert den jevnlig og bygge opp bloggen igjen. Jeg har som sagt mistet mange følgere og lesere da jeg slettet den gamle blogg.no bloggen. Men jeg håper de som fulgte meg tidligere vil finne meg opp og følge meg igjen, for denne gangen er jeg kommet for å bli. Jeg har innsett det at det er her på blogg.no det er lettest å holde kontakten med nærmest alle bloggere jeg kjenner. Jeg skal også prøve så godt jeg kan å oppdatere meg på alle dere flotte bloggere, but it is much to catch up! Så jeg må bare bruke tiden til hjelp :) 

  Husk klikk og følg meg her på blogg.no da blir det også lettere for meg å følge deg tilbake.


  #blogging #foto #natur #blogger #followme #tanker

  A fresh new start

  • 19.03.2017, 10:15

  Jeg har bestemt meg for å gi blogg.no en ny sjans med en helt ny bloggnavn! Jeg håper mange vil følge meg på denne nye starten på min nye blogg her på blogg.no. Bloggen vil bli oppdatert så fort jeg har fått ny design fra Kvdesign, og menyer og kategorier vil bli mer oversiktlig samt ryddigere. Vil du følge meg kan du klikke 👉🏼 HER og følg meg gjerne på min Facebook side som dere finner 👉🏼 HER (den blir oppdatert med rett bloggnavn når Facebook har godkjent endringene).

  Kort informasjon om meg 😉

  Navn: Tone Vuong Vinningland

  Alder: 1981 modell

  Sivilstatus: Gift

  Barn: 2 + 2

  Bosted: Haugesund 

  Utdanning: Omsorgsfagarbeider & Salgsfagarbeider

  Jobb: Ferskvareansvarlig på Rema 1000 Solvang

   

  Om meg

  Tone V. Vinningland

  Just an ordinary girl living my life in a small town <3

  Blogglisten Follow

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no