hits

Endelig ble jeg ferdig!

 • 19.01.2018, 12:30

Finally!

I am done!

Nå kan jeg endelig senke skuldrene og si at jeg er ferdig med sjalet. Sjalet trenger bare litt dampstryking så er den good to go. Det har tatt sin tid for å få den ferdig, men jeg er så glad at nå er den klar for 17. mai. Jeg bruker ikke ofte sjalet for jeg føler sjalet dekker hele på en måte over det som er så fint med Rogalandsbunaden. Men er det kaldt kan det være en fordel å ha sjalet over. Blir det enda mer kaldt hiver jeg capen over også. Men nå er denne ferdig så da kan jeg bare henge den opp. Luen tar jeg nå etter sjalet er ferdig. Det er en herlig følelse å se at jeg endelig er ferdig med sjalet hvert fall. Nå trenger ikke gubben mobbe meg mer 🇳🇴.

Verdt alle stikkene

 • 17.01.2018, 19:05

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

At det skal gå så tregt med å få ferdig dette er bare ulikt meg! Jeg pleier å være ganske målbevisst og sta, men når det kommer til å brodere ferdig bunaden min har det gått altfor lang tid. Jeg begynte som sagt på min Rogalandsbundad for over 2 år siden. Den er sånt sett ferdig og jeg har jo brukt den i to år. Men den er ikke komplett siden jeg ikke har gjort ferdig sjalet og luen. Luen bruker jeg jo ikke i det hele tatt, men det betyr ikke at jeg skal la være å lage den. Sjalet derimot burde vært ferdig for to år siden. Jeg har bare utsatt det dag etter dag, måneder og til slutt har det gått årevis. Men nå er det bare å få den ferdig!

Som dere ser har mamma allerede sydd  sjalet klar til meg. Det mangler bare å få brodert mønsteret ferdig så er det bare til å brukes. Å brodere var himla gøy da jeg broderte første bunad. Da tok det meg omtrent to uker med intensiv jobbing, og mamma brukte tre dager for å sy og montere. Så jeg fatter egentlig ikke hvorfor jeg har vært så sløv med min haha. Men nå er det ikke mye jeg har igjen, og jeg satser på jeg skal bli ferdig med den i løpet av denne dag. Tålmodighetsprøve er det hvert fall når en holder på med slik håndarbeid. Og aner dere hvor mange ganger jeg har bannet og steiket fordi jeg blir stukket av nålen???!!!###$$&&%%$ Fingertuppene mine er såre men det er vel verdt det 😅.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prosjekter på gang!

 • 18.11.2017, 08:10

God morgen bloggen 💕

Det har vært en tung uke og jeg har ikke oppdatert bloggen så mye med tanke på alt som har skjedd. Onsdag fikk vi beskjed hjemmefra at mormor hadde sovnet inn, og fra den dagen har jeg ikke hatt motivasjon til å blogge. Jeg har jobbet og jeg har begynt å strikke for å få tankene på andre ting osv. Jeg startet på Mariusgenser til Jonas, og nå har jeg fått dilla på å strikke pleddteppe. Jeg ble inspirert av min gode bloggvenn, Vera Lynn, som holdt på med sin. Og jeg kontaktet henne og fant ut hvor jeg kunne bestille garnet. I går hentet jeg pakken og to store nøster og en rundpinne kom. Det som jeg ble mest happy var at pinnene var ROSA 😍 hehe teppet er i sånn blanding med lyst og gammelrosa. 

Så nå er det bare å strikke i vei, og veksle mellom pleddet og Mariusgenseren. Da blir jeg ikke lei av å bare strikke den ene osv. I dag sto jeg opp klokken 7:00 for det om jeg har frihelg. Jonas skal på karatetrening med treneren sin i Kopervik klokken 9!!! Ja klokken 9 hehe dette fordi jeg skal ha middagsgjester i dag. Jeg vil ikke sitte alene i disse dager så jeg spurte om ikke søskenbarnet mitt ville komme å spise middag med meg og ungene. Og siden jeg skal lage middag måtte jeg få unna treningen tidligst som mulig. Og guttungen har jaggu meg klart å stå opp han og! For i går var jeg og Jonas sammen med hans kompis og så på Thor: Ragnarok filmen. Det var en skikkelig bra film med masse action og spesial effekter til det maksimale!!!! Anbefales 👍🏼.

Terapi for sjelen

 • 15.11.2017, 21:30

God kveld bloggen ❤️

Jeg vil først av alt si tusen takk til alle dere som har vist omtanke og kondolert meg siden jeg fikk vite at mormor sovnet inn i dag. Tusen takk til alle dere som har lagt igjen fine kommentarer til meg de siste dagene. Og jeg beklager hvis jeg ikke har svart tilbake på alle kommentarene. Men jeg har lest alle og jeg setter utrolig pris på alle de flotte ordene 💕.

 Det har vært en vond dag og tårene har bare trillet hver gang jeg tenker på henne. Men dette er en tid der jeg som alle berørte må få gå gjennom på vår måte. Sorgen er der og alle må bare finne sin måte å takle det på. Jeg har funnet fram Marius strikkeboken min og begynt på Marius genser til Jonas. Garnet har han plukket ut for et år siden, og det har bare ligget på stedet hvil. Nå trengte jeg å få tankene på litt andre ting, så da var det ikke så dumt å begynne på genseren. Jeg får roet meg og hodet får tenke på strikketøyet litt. Ren terapi for sjelen dette...... 

 

Made with love <3

 • 24.09.2017, 14:30

What I got from my mother 

❤️

Jeg lovet å vise dere hva jeg fikk av mamma på fredag. De som har meg på Snapchat (tvilling81) har sikkert sett hva det var. Men til dere som ikke vet så fikk jeg dette flotte perlearmbåndet som mamma har laget selv. Ferskvannsperler. Øredobbene har hun ikke laget selv, men de passer til mitt perlesmykke så hun ga dem til meg. Sølvhjertekjedet helt nederst har hun også laget selv, og den skal jeg henge i KONA bilen når jeg får den. Når lyset treffer steinene vil det glitre som juveler i bilen 😍.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Endelig har jeg også fått!

 • 01.05.2017, 16:30

Finally!

Kan jeg vise fram min egen Mariusgenser som jeg har strikket til meg selv. Første genser til meg selv faktisk! haha jeg strikket den nøyaktig etter oppskriften, men hadde jeg visst lengden var kort hadde jeg nok strikket litt lengre. 

Just a little bit more

 • 26.04.2017, 18:00

Juhuhuuuu ikke lenge til nå folkens..... gleder meg virkelig til å vise dere endelige resultatet av denne! 

Koksmelert & støvet turkis

 • 22.04.2017, 17:15

Sandnes garn merinoull koksmelert & støvet turkis & hvit

Jeg starter med pinnenr. 3 på perlestrikken og videre i pinnenr. 3.5. Når jeg begynner på mønster bytter jeg til pinnenr. 4 som fungerer best for meg. Mønsterdelen er det som er kjekkest med strikking for da er det ikke bare en farge hele veien. Jeg liker veldig godt rosa og turkis, og jeg er veldig spent på hvordan denne fargekombinasjonen vil bli. Jeg vil ha en Mariusgenser som er litt annerledes enn alle andre med tanke på fargevalget. Og jeg har googlet for å se om det er noen som har lagt ut bilder av en slik med disse fargene. Jeg har ikke sett noen men har du kanskje sett? Uansett er fargen ganske så lik på bildet og i virkeligheten. Kan virke som fargen er blåaktig på bilde men den er mer lysere i turkis når du ser nøstet. Skal oppdatere dere videre når jeg har fått strikket mer på mønsteret ;) 

Oppe halve natten

 • 21.04.2017, 20:15


#blogging #håndarbeid #tanker #strikking #strikkeglad #genser

❤️

Dere aner ikke hvor mye jeg har slitt med denne!

Det er en gooood stund siden jeg strikket Mariusgenser til Thea, og jeg husker godt hvor forbanna jeg var som ikke fikk det til. Til mitt forsvar var hennes genser den første Marius jeg noensinne har strikket. Rundt bærestykke. Jeg satt oppe halve natten for å få til dette med fellingen på bolet, og så ermene og felling for så å sette den sammen med bolet. 

Og nå etter så mange måneder har jeg kommet så langt på min egen Mariusgenser samme modell som den til Thea. Og selvfølgelig hadde jeg jo glemt ut hvordan jeg satte den sammen fra første gang! Herregud som jeg slet i går med denne! Jeg var så glad for at jeg endelig var ferdig med Pia sin Mariusgenser slik at jeg kunne fortsette på min egen. Og ermene gikk fort da jeg endelig gadd å strikke de ferdig. Jeg satt oppe halve natten igjen for å tenke tilbake hvordan jeg gjorde det HAHAHHAH. Stabeist som jeg er ga meg ikke før jeg fikk det til! Så nå gleder jeg meg faktisk til å begynne på mønsterdelen i kveld, og fargevalget på møsnter skal dere få se senere når jeg kommer til den delen 🙈. 

Bare litt igjen.....

 • 15.04.2017, 16:00


 

......... så er jeg ferdig med Pia sin Mariusgenser! 

Det har tatt litt tid ja hehe men bedre sent enn aldri ikke sant? Det som er irriterende er at jeg har bare en runde rundt pinnen med blå, og så er det ikke nok garn til runden!!!!! ARGGGGG...... og siden jeg skal på jobb klokken 8-16 på lørdag får jeg ikke kjøpt 1 nøste til med blåfargen jeg trenger. Så nå må den ligge til tirsdag ettermiddag før jeg får kjøpt garnet slik at jeg kan strikke det lille som er igjen.

Jeg klarte ikke fristen!

 • 31.03.2017, 18:00

Denne Mariusgenseren har jeg strikket til sønnen min tidligere i år. Det er også første gang jeg har strikket en genser til han. Men egentlig er det genser nr. 3 jeg har strikket av Marius. Den aller første Marius strikket jeg til datteren min som fikk i modellen rundt bærestykke. Så var det mannen min som fikk til sin 50 årsdag helt lik den Jonas har på seg, bare i voksen størrelse da så klart. Så ønsket eldste datteren vår Marius også i standard fargene, og jeg satte jo selvfølgelig i gang med strikkingen. Jeg er ferdig med for- og bakstykket og 1 arm er ferdig. Men halvveis i arm nr. 2 fra 1 mars da jeg fikk satt på gel-negler har jeg ikke rørt strikketøyet! Jeg fikk rett og slett ikke til å strikke med de lange neglene haha så jeg har bare latt være. Jeg har tatt en lang pause fra hele strikkingen, og nå er det på tide å gjøre noe med det!

Jeg har fått fikset neglene og nå tenker jeg at det er litt lettere å holde strikketøyet. Så jeg må bare få farten opp og strikke ferdig hennes genser for å levere den til montering. Hun får bruke den til høsten da for planen var egentlig å ha den ferdig før 10 mars hahah noe jeg absolutt ikke har klart! Og jeg som har min egen Marius som er kommet halvveis også, samt jeg skal hjelpe å strikke en til søskenbarnet mitt også. Jeg får sette meg en ny tidsfrist på hennes genser innen påskedagene så må den være ferdig. Det er jo knallgøy å strikke :)

Om meg

Tone V. Vinningland

Just an ordinary girl living my life in a small town <3

Blogglisten Follow

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no