hits

"Ikke følg etter meg"

  • 01.08.2017, 06:45

Det er mye inntrykk hver dag her i Vietnam. Hver gang du går ut av huset er det nye ting å se på. Hverdagen her nede lever sitt eget kaotiske liv ute. Bare trafikkbildet her nede er et kapittel for seg selv. Ingen struktur og regler. Alle kjører slik de selv vil. Biler og taxier som tar U-sving midt i en gate som det skulle være verdens selvfølge at de kan gjøre. Mopeder som kjører som sild i tønne og folks evne til manøvrere seg i trafikken er bare amazing. Det er skills det skal jeg fortelle dere! Dog er det livsfarlig .... men de bryr seg ikke for de er bare nødt til det for å komme seg frem. Mopeder kjører så tett i tett at det er ingen problemer å snakke med sidemannen, eller at en hadde tatt på personene som sitter i moped ved siden av. Pga. det må du alltid være oppmerksom på om du har ryggsekk eller veske på deg. Jeg er alltid nøye på når jeg sitter på mopeder. Alltid skuldervesken på kryss og vesken foran meg mellom sjåfør og meg. Om jeg har ryggsekk har sjåføren den i kroken fremme ved bena.  

En annen ting som er spesielt her er butikker. Uansett hvilken type butikk du går inn på er det første som møter deg personalet. Ikke bare en person, neida det kryr av butikkansatte for det om butikken er like liten som en søndagsbutikk i Norge. Minst 5 og helst flere ansatte er det i butikkene. Er det litt større butikk er det enda flere. Arbeidskraften her nede er tydeilgvis overflødig, og timelønnen er drit lav. En vanlig student her tjener i snitt 5-10 kr i timen, mens i Norge hadde det kanskje neste vært straffbart og betalt en student 5 kr timen! Det er veldig synd men levestandarden her er også lavere. Da tenker jeg på prisen på matvarer osv. Lav lønn men også lav pris på matvarer og diverse. Så det går vel opp i opp sånt sett.

Jeg forstår at folk trenger jobb og det gjør at det er mange ansatte i butikker. Men det som plager meg er du får ikke gå i butikkene i fred. Hver gang du går inn en butikk får du en ansatt med deg med en gang. De fotfølger deg overalt i butikken! Snur jeg meg så står personen bak ryggen min. Det er for meg som ikke er vane med slik.... irriterende .... irriterende å ha en hale bak meg. Jeg føler jeg ikke kan gå i fred uten at personen skal følge hakk i hel bak meg. Av og til er det greit, men når det skjer for hver butikk du går inn, blir jeg forbanna. Og beklageligvis har jeg måtte flere ganger gi de fint beskjed om at de ikke trenger å fotfølge meg. Jeg vil gjerne få kikke i fred og da vil jeg kanskje kjøpe noe enn at jeg blir irritert og heller bare går.

7 Kommentarer

dvergpinschere i mitt hjerte

01.08.2017 kl. 09:01
Ja det er så irriterende..når personale går etter å man får ikke fred til å tenke eller se...da går jeg fra den butikken..Derfor kommer jeg sjeldent hjem med noe når jeg er i utlandet...hihihi..JA dere opplever sikkert masse! og er så gøy å høre om alt! kos dere videre, og ha en god ny dag!

Tone V. Vinningland

01.08.2017 kl. 09:58
dvergpinschere i mitt hjerte: takk :) og helt enig m deg og hehe ikke lett å finne noe når du har noen diltende bak seg hahah

livetmitt93

01.08.2017 kl. 11:04
irriterende :)

Celina Stamper

01.08.2017 kl. 11:17
Jeg trenger iallfall å være for meg selv i butikken, hadde gått ut igjen om noen fotfulgte meg hahah!

Inger J

01.08.2017 kl. 11:23
De finnes her i landet og. Slike innpåslitne ansatte. Har mer en 1 gang gått ut pga det.

Kos deg videre.

Vera Lynn

01.08.2017 kl. 13:16
Det å bli fotet etter rundt i butikken er noe av det verste jeg vet om... De må gjerne komme frem til meg når jeg kommer inn å si at dersom du trenger hjelp så er det bare å spørre, men å følge meg som en skygge er creapy.

Vi hadde et par slike butikker her i Oslo for noen år siden hvor det var sånn, eieren sto bak et forheng å han ble ikke blid hvis de ansatte ikke lekte skyggeleken eller begynte å dra fram klær uten at man hadde bedt om det.

Kristine

01.08.2017 kl. 21:32
Den halen er jeg også lei av! Skjer hver gang jeg reiser til sydenland, haha :P

Skriv en ny kommentar

Om meg

Tone V. Vinningland

Just an ordinary girl living my life in a small town <3

Blogglisten Follow

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no