hits

Jackfruit

  • 30.07.2017, 10:00

Jeg har ftt sansen for en frukt som heter Jackfruit her nede. Fr likte jeg ikke denne frukten fordi jeg syns den smakte gummi nr den spises ferskt. Trket jackfruit er bedre da. Men etter jeg fikk smake denne varianten av frukten har jeg blitt helt hekta. Det finnes flere varianter av denne frukten, og jeg liker best den typen som dere ser p bildet i innlegget. Jeg har funnet litt informasjon om frukten tatt fra Wikipedia slik at dere kan lese hva slags frukt dette er.

Fra Wikipedia:

Jackfrukt (Artocarpus heterophyllus) er en treart i morbrfamilien som opprinnelig kommer fra deler av Sr-Asia og Srst-Asia. Treet er vel tilpasset tropisk lavland. Frukten er den strste frukten i verden som kommer fra et tre[1], og er sjelden mindre enn 25 cm i diameter. Selv et relativt spinkelt tre, bare 10 cm i diameter, kan bre store frukter. Frukten kan veie opp mot 36 kg, og bli opp mot 90 cm lang og en diameter p 50 cm. Jackfrukten er noe man m venne seg til, men til tross for dette har den blitt veldig populr i store deler av verden. De ste, gule kappene rundt frene er 3-5 mm tykke, og har en smak som kan sammenlignes med ananas, selv om smaken er mildere og mindre saftig.

Jackfrukt brukes ofte i retter fra Sr- og Srst-Asia. Den kan spises umoden (ung) eller moden, tilberedt eller r. Frene kan ogs spises tilberedt eller kokt slik som bnner. De smaker tilsvarende kastanjer. Bladene fra treet brukes i noen tilfeller for pakke inn dampede Idlier (en kake fra Sr-India). En upnet, moden frukt kan vre noe illeluktende, noe tilsvarende rtne lk. Frene er lysebrune til sorte, omtrent 2-3 tommer lange. Man smrer ofte inn hendene med kokosolje, sennepolje eller parafin fr man tilbereder jackfrukt, da resten av frukten er en ls, hvit masse som utsondrer en melkete, slibrig sevje som kan brukes som lim. Umoden (ung) jacfrukt kan spises hel. Ung jackfrukt er mild i smaken og har en distinktiv tekstur. Det indiske, bangladeshiske, srilankiske, indonesiske, kambodsjanske og vietnamesiske kjkken bruker kokt, ung jackfrukt. I mange kulturer brukes jackfrukt kokt i karrier som rstoff.



 

 

7 Kommentarer

livetmitt93

30.07.2017 kl. 10:26
aldri smakt:)

frodith

30.07.2017 kl. 10:33
Den likner p den frukten som lukter s vondt, husker ikke navnet.. Men det er ikke denne tydeligvis :-D

Tone V. Vinningland

30.07.2017 kl. 10:40
frodith: Durian er den du tenker p som stinker dden haha og den har pigger ;)

Julia Sofie

30.07.2017 kl. 12:24
Spesiell frukt;)

Victoria Larsen

30.07.2017 kl. 12:33
S spesiell frukt jeg aldri har smakt, faktisk :-)

dvergpinschere i mitt hjerte

30.07.2017 kl. 15:41
Den s jo spennende og fin ut da...og kunne tydeligvis brukes til mye rart! Naturen er s flott..den gir oss mye som kan brukes!

Vera Lynn

30.07.2017 kl. 23:52
Jeg kunne godt tenke meg smake p denne frukten, kan man f kjpt den her hjemme?

Skriv en ny kommentar

Om meg

Tone V. Vinningland

Just an ordinary girl living my life in a small town <3

Blogglisten Follow

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no