hits

Hvorfor kan de ikke få et verdig liv?

  • 15.07.2017, 05:00

God morgen her fra Ho Chi Minh city :)

Det ble ingen oppdatering i går etter innleggene som kom ut. Men på ettermiddagen i går drev jeg på å organisere hvordan ungene skulle bo resten av ferien. De har to rom her i huset som ungene kan være på, men så vil alle tre sove sammen. Altså Thea og Jonas med storesøsteren sin som kommer i dag. Det er hennes første besøk her i Vietnam så vi vil legge alt tilrette for at hun skal få en best mulig opplevelse her. For oss som har vært her flere ganger er jo alt enkelt hvordan vi bor osv.

Som dere sikkert har sett er ikke det noe luksus hjem familien min har. Rommene er greie og alt er bra nok for oss. Meg personlig bryr meg ikke om at det skal være 5 stjerners standard. Jeg er her fordi jeg skal få være med familien min. Få dra rundt omkring og oppleve hjemlandet mitt. Og samtidig kunne vise dere hvordan det er her, tett innpå dem og hverdagen her både hjemme og ute. Selvom det er dager der jeg farter overalt med ungene så er det godt å vite at de er her når jeg kommer hjem.

Hver morgen ser jeg mormor og hilser på henne. Hver morgen tar jeg bilder eller filmer onkelen min. Han syns det er så gøy å se på kamera. Det er så sårt og vondt å se hvordan spesielt gamle og psykisk utviklingshemmede har det. Min onkel har Downs syndrom, men har aldri fått den hjelpen han burde fått. Men sånn er dessverre systemet i Vietnam. Du kommer ikke langt uten penger. I den tiden han ble født var det bare fy fy å få barn med en hjerneskade. De ble sett på som lite verdt og ble helst sperret inne. Pga. dårlig behandling og uerfaren med slike diagnoser ble de bare holdt "gjemt" hjemme.

Det finnes institusjoner som du kan sende han til, men FY SKAM!!!! De blir behandlet som dritt! De blir slått og behandlet stygt fordi de ikke kan gjør seg forstått. Og da har ikke familien hjerte til å la sitt kjøtt og blod bli behandlet slik. De fortalte at de prøvde få onkel inn på et slik "hjem", men da de så hvordan han ble behandlet måtte de ta ham hjem. Jeg blir så forbanna og så lei meg at det skal være slik her. Hvorfor kan ikke de få et mer verdig liv? Vietnam har så mye å lære og de må bare bli bedre når det gjelder slike ting. Dessverre er hele landet så k........ jeg kan ikke skrive ordet .... ytringsfriheten her nede finnes ikke i det hele tatt!

Huff... kjenner tårene presser seg på..... det er slike stunder der jeg er så takknemlig for det livet jeg har hjemme i Norge. Og det gjør at jeg verdsetter alt jeg har, og jeg skal benytte denne tiden fullt ut her. Hvor lenge mormor og onkel har igjen i dette livet er det ingen som vet. Jeg må bare omfavne dem og lagre minnene fra denne reisen. For innerst inne må jeg være forberedt på at dette kan være siste gang jeg ser dem..... ❤

4 Kommentarer

Julia Sofie

15.07.2017 kl. 09:10
Det hørtes helt forferdelig ut:( Her i Norge blir alle med down satt pris på og får den hjelpen di trenger, så jeg er enig i at vi er heldige som bor i Norge selv om ikke alltid systemet funker.

Men kos deg masse videre med familien din;)

dvergpinschere i mitt hjerte

15.07.2017 kl. 09:37
Ja det må være både godt og vondt å se, og oppleve hvordan de har det der! Det er sikkert og vist..Kos dere masse med familien og landet! Denne ferien har du virkelig fortjent!

livetmitt93

15.07.2017 kl. 10:48
trist:/

Ida

16.07.2017 kl. 05:00
Fikk tårer i øynene av å lese dette. Du er et godt menneske, vær glad for at du er den du er, klem <3

Skriv en ny kommentar

Om meg

Tone V. Vinningland

Just an ordinary girl living my life in a small town <3

Blogglisten Follow

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no